Helyi hírek 2018. április 10. 07:30

Nyelvtanulással a boldogulásért

Képgaléria
Nyelvtanulással a boldogulásért
A hatékonyabb nyelvtanulási módszereket szem előtt tartva, a Móra Ferenc Gimnázium csatlakozott egy támogatott projekthez, amelynek keretében ELTE nyelvszakos hallgatók tartanak nyelvórákat az iskolában. A költségmentes különórák, amellett hogy élményszerűbbé teszik a nyelvtanulást, növelik a vizsgák sikerességét is.

Az idegen nyelv ismerete ma már minden magyar diák számára létszükséglet, hiszen 2020-tól a felsőoktatásban már nem csak kimeneti (diplomaszerzési), hanem bemeneteli, azaz felvételi előírás lesz a nyelvvizsga, vagy a nyelvi emelt szintű érettségi.

Ezen új követelményeknek megfelelően a diákok nyelvtanulásának megsegítésére a Móra Ferenc Gimnázium bekapcsolódott a Széchenyi 2020 Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott „Nyelvtanulással a boldogulásért” című projektbe. A projekt keretében ez év márciusától három éven keresztül az ELTE felsőoktatási intézmény nyelvszakos hallgatói angol, német és olasz nyelvből nyelvvizsgára és érettségi vizsgákra felkészítő foglalkozásokat tartanak a gimnázium tanulóinak – tudtuk meg Dobó Aliz német nyelvtanártól.

A kiscsoportos keretek közötti, élményközpontú, nem formális nyelvi képzés hozzájárul a résztvevő tanulók nyelvtudásának javításához, a nyelvi kompetenciáik fejlesztéséhez, valamint a középfokú tanulmányuk végéig sikeres középfokú nyelvvizsga, vagy azzal egyenértékű emelt szintű érettségi vizsga elvégzéséhez. A foglalkozásokat tartó ELTE hallgatók a célcsoporthoz életkorban, érdeklődésben közelebb állnak, ami tovább növeli a tanórákon kívüli oktatás eredményességét a különórák többletköltsége nélkül.

A gimnáziumban oktató nyelvtanárok részére módszertani tárházuk bővítése mellett a foglalkozások a továbbképzés lehetőségét nyújtják hazai és nemzetközi vonalon is. A tervek szerint a jövőben a nyelvi csoportok tovább bővülhetnek az iskolában oktatott francia és latin nyelvvel.

Fotó: Kiss Gabriella
 

Kövessen minket a Facebookon is!