Helyi hírek 2018. április 13. 13:30

Dobogós helyezés az 5letből jövő verseny döntőjében

Képgaléria
Dobogós helyezés az 5letből jövő verseny döntőjében
Két kiskunfélegyházi csapat is bejutott az AIPA Nonprofit Kft. által szervezett 5letből jövő! játékos gazdasági vetélkedő idei versenyének döntőjébe. A Móra Ferenc Gimnázium 11/A osztályának két csapata sikeresen szerepelt a versenyen, amellyel a diákok a 2. és az 5. helyet is megszerezték.

A verseny elsődleges célja a diákok érdeklődésének felkeltése volt a vállalkozói lét iránt, amelynek keretében a csapatoknak a hétköznapi életben is használható üzleti modellt kellett létrehozniuk.

A verseny online fordulóinak hét mérföldkövén túljutva a 11/A osztály wow elnevezésű csapata (tagjai: Nemes Dániel, Gál János Zsolt és Bangó Péter) egy olyan online jegyzetmegosztó szolgáltatás modelljét dolgozta ki, amellyel a papíralapú tankönyvek idővel felválthatóvá válnak – mondta el lapunknak Nemes Dániel.

A diákok arról is beszámoltak, hogy a terveket üzleti szempontból a lehető legrészletesebben kellett kidolgozni, amelyet felkészítő tanár bevonása nélkül készítették el. Az április 11-i döntőben mindkét félegyházi csapat a legjobb öt csapat között mutatta be prezentációját, amit a vállalkozókból álló szakmai zsűri, mint potenciális tőkebefektető mérlegelt és pontozott.

A szoros pontozású versenyen a Móra Ferenc Gimnázium wow elnevezésű csapata az előkelő második helyen végzett, amivel 750 ezer forint pénzjutalmat is kaptak. A fiúk az összeg felhasználásával – egy lehetséges befektető bevonásával – szeretnék ötletüket megvalósítani.

A gimnázium másik csapata a Start-down (résztvevői: Szemerédi Gábor, Rádi Kristóf, Almási Marcell, Mikus Mátyás, Csáki Norbert) a döntős ötödik helyezéssel szintén kivívta magának az elismerést, és a díjjal járó 150 ezer forintot. Ezzel az eredménnyel a verseny első öt helyezettje közé két csapat is bekerült a Móra Ferenc Gimnáziumból. Gratulálunk eredményükhöz!

Fotó: Kiss Gabriella, keol.hu
 

Kövessen minket a Facebookon is!