Helyi hírek 2018. április 19. 07:30

Helyi hírekkel erősít a Rádió Smile

Képgaléria
Helyi hírekkel erősít a Rádió Smile
Csaknem húsz év kihagyás után ismét lesz rádióhallgatottsági felmérés Félegyházán. A Médiahatóság megbízására a következő hetekben telefonos megkeresés alapján térképezik fel a térségben élők rádióhallgatási szokásait – tudtuk meg Csőszi Viktortól, a Rádió Smile ügyvezetőjétől, aki hozzátette: nagyon örül, hogy megbízható adatok születnek.

– Számunkra több okból is szerencsés időpontban jön ez a felmérés, hiszen azzal, hogy egyedül maradtunk ténylegesen helyi rádióként – ahol a nap 24 órájában helyben készítjük a műsorokat –, a műsorstruktúra korábban már megkezdett újragondolása is felgyorsult. Azt tudjuk, hogy a lakosságon belül a 35 éven felüliek aránya meghatározó, így ennek megfelelően kezdtük el átalakítani a Rádió Smile zenei és műsorkínálatát. Mivel a Rádió1 elsősorban a fiatal generáció zenei rádiója, mi úgy döntöttünk, hogy a 90-es évektől napjainkig merítünk a magyar és külföldi kedvencekből. Látni kell azt is, hogy a 35 év feletti generáció a zenei tartalom mellett a helyi híreket is igényli, így erősítettük a csapatot is.

Tavaly szeptember óta erősíti stábunkat Pilán Évi, a Sláger Rádió volt műsorvezetője – aki hamarosan saját női magazinnal is jelentkezik -, a fiatal korosztályt pedig Zsupos Ági és Varga Gergő képviseli. Csaknem két éve Boros Lajos és Voga János ébreszti szombaton reggel a hallgatókat. A helyi hírek eddig is fontos szerepet töltöttek be a műsorstruktúrában, ezt a vonalat a jövőben tovább erősítjük.  Jelenleg naponta két alkalommal van kizárólag helyi és kistérségi híreket tartalmazó hírblokk, ezt a jövőben négyre szeretnénk bővíteni. Továbbra is összefoglaljuk vasárnap reggel a hét történéseit, és a weboldalunkon végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően riport jellegű hanganyagaink nem csak meghallgathatók, de visszakereshetők és akár letölthetők is – mondta el Csőszi Viktor.

A hallgatottsági méréshez kapcsolódva a Rádió Smile nyereményjátékot is hirdetett hallgatói számára, amelynek részleteiről a műsorokban és a rádió közösségi oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!