Helyi hírek 2018. április 16. 11:30

A félegyházi tollforgatók támogatója az irodalmi alapítvány

Képgaléria
A félegyházi tollforgatók támogatója az irodalmi alapítvány
A Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítványt Apró Ferenc alapította 1996-ban, aki irodalomkedvelőként, költőként és íróként támogatni kívánta a város és térség tehetséges, feltörekvő tollforgatóit egy pályázattal. Igyekezve ezzel írásaik megismertetésére, közzétételére. Az alapítvány a költészet napján a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban tartotta az idei pályázat díjkiosztó ünnepségét.

A díjátadó ünnepségen Mindák József, az Irodalmi Alapítvány elnöke így fogalmazott megnyitójában: - A költészet ereje által tudjuk kifejezni gondolatainkat, érzéseinket, és általa tudjuk megosztani egymással a belső lelki világunkat, legyen az bánat, szomorúság, vagy éppenséggel harmóniára való vágyakozás, avagy történelmi emlékek, amelyeket megfogalmazunk egy novellában, memoárban, naplóban.

A pályázatra 36 alkotás érkezett. A szakmai zsűri döntése alapján, díjazottak lettek:

Különdíjasok: Csankovszki Tibor, Kapus Koletta (ifjúsági különdíj), Tóth Johanna (ifjúsági különdíj), Pintér Károlyné és Havas Gyöngyvér.

Az irodalmi pályázat első helyezettje Székely Gábor Attila lett. A második helyezettnek járó díjat Kasztel Antal vehette át. Harmadik lett Gulyásné Fazekas Mária, Urbán-Szabó Béla írását pedig a negyedik legjobbnak ítélték. A díjazottaknak az elismerő oklevelet és a vásárlási utalványt a kuratórium tagjai nyújtották át az ünnepségen.

Az ünnepélyes díjátadást Kapus Krisztián, a Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány kuratóriumának alapító tagja zárta. Beszédében megemlékezett az irodalmi alapítvány megálmodójáról és alapító tagjáról, Apró Ferencről is. Elmondta, hogy a kuratórium azért dolgozik, hogy azokat a célokat, amelyeket az alapító megálmodott, továbbvigyék. A közösen vállalt felelősségük, hogy segítsék a továbbiakban is a költőket, tollforgatókat, írókat, írópalántákat az elkövetkező esztendőkben.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!