Helyi hírek 2018. április 16. 07:30

Fórumra várták körzetük lakóit az új tanyagondnokok

Képgaléria
Fórumra várták körzetük lakóit az új tanyagondnokok
Két új körzettel bővült az elmúlt évben a tanyagondnoki szolgálat. Az új tanyagondnokok, Boda Jánosné és Pintér Jenő április12-én fórumra hívta mindazokat, akik igénybe vették a szolgálat ellátását, vagy a későbbiekben szeretnék, hogy a tanyagondnokok segítsék mindennapjaikat. Az aranyhegyi közösségi teremben, illetve a Selymesért Egyesület székházában szép számmal gyűltek egybe az érdeklődők. Sok kérdés, kérés felmerült az összejöveteleken, ezek megválaszolásában a tanyagondnokoknak segítségére voltak a körzetek önkormányzati képviselői, Horváth Gábor és Ván Jenő is.

A fórumokon jelen volt Csörszné Zelenák Katalin, a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesületének ügyvezetője is, aki arról számolt be, hogy Kiskunfélegyházán jól működik a tanyagondnoki szolgálat, amely két új munkatárssal is gyarapodott. Boda Jánosné és Pintér Jenő is jól ismerte körzetét, könnyedén teremtett kapcsolatot mindenkivel. Segítenek a külterületen nehéz helyzetben élőknek. Orvoshoz szállítják a rászorulókat, ha kell bevásárolnak, és akkor is felkeresik az egyedül, tanyán élőket egy beszélgetés erejéig, ha erre külön nem kérik őket.

Csörszné Zelenák Katalin azt is kihangsúlyozta, hogy a tanyaszolgálattal Félegyháza városa nem kötelező feladatot vállalt fel, mégis példaértékűen működteti. A munkatársaknak biztosítja az irodahelyiséget,  hogy mindig elérhetőek legyenek, és ami még ennél is fontosabb, az autókat, amelyekkel nap mint nap járják a külterületet, és mindig ott tudnak lenni, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!