Helyi hírek 2018. április 16. 15:30

A műszaki érdeklődésű fiatalok pályázhatnak a Gál Pál Ösztöndíjra

A műszaki érdeklődésű fiatalok pályázhatnak a Gál Pál Ösztöndíjra
A pályázatra április 30-áig jelentkezhetnek a kiskunfélegyházi járás területén élő, illetve ott tanuló, kiemelkedő teljesítményt nyújtó, továbbtanulni szándékozó középiskolások. A sikeres pályázó egy éven át minimum 60 ezer forint ösztöndíjat kap, utána pedig lehetősége nyílik szakmai karrierjét támogató megállapodás megkötésére.

Fotó: illusztráció - Óbudai Egyetem

A Magyar Közigazgatási és Szervezetfejlesztési Kutatóintézet Alapítvány által létrehozott Gál Pál műszaki ösztöndíj, amelyet a Gál-testvérpár alapított, elsősorban a Félegyházi és környékbeli diákok felsőfokú tanulmányait támogatja. Az ösztöndíjat Gál András Levente és Gál Pál Zoltán testvérpár a 23 éve elhunyt édesapjuk emlékére alapította azzal a céllal, hogy felkarolják a Kiskunfélegyházán tanuló, illetve onnan származó, műszaki érdeklődésű diákokat.

Az alapítók édesapja 1937-ben született Kiskunfélegyházán, az 1956 forradalom során a városban vállalt szerepe miatt végleg el kellett hagynia a szülővárosát, de úgy döntött, hogy mégis Magyarországon boldogul tovább. Sikeres mérnök-feltaláló lett belőle, több nemzetközi szabadalom birtokosa. Gyermekei apjuk szellemiségének megőrzésére hozták létre az ösztöndíjat annak érdekében, hogy kibontakozhassanak, karriert építhessenek az Alföldön, a Kiskunságban nevelkedő fiatal műszaki tehetségek.

A Gál Pál Műszaki Ösztöndíj pályázati kiírása:

  • A Gál Pál Műszaki Ösztöndíj a Magyar Közigazgatási és Szervezetfejlesztési Kutatóintézet Alapítvány (továbbiakban. HUNADI) szervezésében kerül kiírásra.
  • A pályázatra jelentkezhet Kiskunfélegyháza járás területén született, lakó, illetve ott középfokú tanulmányokat folytató, a műszaki, természettudományos tantárgyakban kiemelkedő teljesítményt nyújtó, továbbtanulni szándékozó tanuló.
  • A Gál Pál Műszaki Ösztöndíj célja, hogy az ösztöndíjas eredményes felsőfokú tanulmányait támogassa.


A Gál Pál Műszaki Ösztöndíj összege minimum havi 60 ezer forint, amelynek pontos összegét az ösztöndíjas és az ösztöndíjadó egyeztetésén véglegezik figyelemmel az ösztöndíjas várható hallgatói megélhetési költségeire.

- A Gál Pál Műszaki Ösztöndíj 2018. évi kiírásának jelentkezési határideje április 30.

- A pályázatok elbírálásának határideje: május 30.

- A pályázathoz csatolni kell:

- fényképes szakmai életrajz,

- motivációs levél, valamint tanári, mentori, illetve intézményi ajánlás

A pályázatok elbírálása során személyes meghallgatásra kerül sor, a sikeres pályázóval/pályázókkal az Ösztöndíjadó 1 éves ösztöndíjszerződést köt, amelyhez 2 hónap szakmai gyakorlat is társul. Az első tanulmányi félévet követően értékelik az ösztöndíjszerződésben foglaltak teljesítését, valamint a teljesített tanulmányi félévet.

A pályázatokat személyesen, postai úton vagy e-mailben az alábbi címeken várják. Cím: Magyar Közigazgatási és Szervezetfejlesztési Kutatóintézet Alapítvány 1055 Budapest, Falk Miksa u. 4. félemelet 1/a.

Az interneten és a postai úton benyújtott pályázatokat el kell juttatni a [email protected] és [email protected] címekre is.



 

Kövessen minket a Facebookon is!