Sport 2018. április 18. 18:00

Rekord számú induló az aquatlon versenyen

Képgaléria
Rekord számú induló az aquatlon versenyen
A Jogging Plus Szuperinfó Futóklub szervezésében, a Magyar Triatlon Szövetség támogatásával rendezték meg a SPORT XXI. Aquatlon 2018 Dél-Keleti Regionális Döntőjét április 15-én, Kiskunfélegyházán. A szakaszos versenyen Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye igazolt és amatőr sportolói is rajthoz álltak.

A nagyszabású verseny fő célja az aquatlon sport népszerűsítése, megismertetése minden korosztállyal az ovisoktól a szeniorokig. Az úszásból és futásból álló versenyt a Félegyházi Termál Parkfürdőben, a Hősök Parkjában és a legendás félegyházi Kossuth utca platánjai között teljesítették a nevezett sportolók.

Köszönet illeti a polgárőrséget, a mentőket, akik megteremtették a verseny biztonságos lebonyolítását. A rekordszámú, 8 egyesület által delegált, 167 indulót számláló versenyt Kiskunfélegyháza város alpolgármestere, Balla László nyitotta meg. A köszöntő szavak után a legkisebbek, az óvodások csobbantak vízbe a zsúfolásig megtelt uszoda biztatása mellett. A helyezéseket az Aquaovi mellett az Újonc 1, Újonc 2, Gyermek, Serdülő és Nyílt korcsoportokban döntötték el az úszás és a futás idejének összeadásával.

Minden résztvevő versenyző befutóajándékkal, a helyezettek éremmel, oklevéllel és ajándékcsomaggal gazdagabban térhettek haza. A díjakat a Rollsped Kft. ügyvezető igazgatója Szűcs-Szabó Sándor, a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője, Kordás Roland, az Atlasz Gym edző-fitnesz terem vezetője, Nemcsok Nándor, valamint a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub elnöke, Németh László adták át.

A versenyközpont, iroda ismét – a tavalyi Fornetti Aquatlon versenyhez hasonlóan – a Rollsped Kft. által biztosított piros kamion volt a Hősök Parkja parkolóban, a célkapu szomszédságában. A verseny kellemes hangulatához hozzájárultak a kísérő programok: a gyermekek és felnőttek egyaránt meglátogathatták az Atlasz Gym edzőtermét, ahol kipróbálhatták a kondicionáló és fitneszgépeket, megtapasztalhatták, hogy milyen egy hőlégballon kosarában a kiskunfélegyházi Blue Sky Repülő Klub jóvoltából, valamint mindenki együtt táncolhatott a Silver Step Tánc Stúdió fiatal táncosaival, akik fergeteges táncprodukciót mutattak be.

A gazdag befutócsomagot és a versenyt támogatta: Magyar Triatlon Szövetség, Rollsped Kft., Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal, Félegyházi Termál Parkfürdő, Fornetti Kft., Primavera, Ani-Corn Kft., Félegyházi Tej Kft., TESCO, Koch's Torma Kft., Natura Hungarica Alapítvány, Atlasz Gym edző-fitneszterem, Hungary Meat Kft., Norbi-Bike Kft., Rádió Smile, Félegyházi Közlöny, Móra Ferenc Művelődési Központ.

A Jogging Plus Szuperinfó Futóklub 29 utánpótláskorú és 2 fő felnőtt versenyzővel nevezett a rangos versenyre. A megmérettetésen akadtak olyanok, akik első alkalommal indultak a megmérettetésen és szép eredményeik mellett kedvet kaptak a sportág további folytatásához. A versenyre felkészítést segítették: Németh László, Bács Ferenc és Szabó László.


Részletes eredmények:

Aquaovi korcsoport:

4. Endre Zille
 

Újonc 1 korcsoport:

1. Szalontai Roland

3. Kubicsek Kornél

5. Kubicsek Csenge

6. Kovács Mátyás

7. Máriás Zalán

10. Vincze Bálint

11. Konkoly János

12. Csikai Szonja Vanda

12. Puruczki László

13. Zsigó Attila

16. Czombos Petra

17. Csík Fanni

20. Endre Norina

20. Ördögh Szilárd
 

Újonc 1 korcsoport csapatverseny:

1. Jogging Plus (Szalontai, Kovács, Máriás)

2. Jogging Plus (Kubicsek K., Vincze, Konkoly)

2. Jogging Plus (Kubicsek Cs., Csikai, Czombos P.)

5. Jogging Plus (Puruczki, Zsigó, Ördögh Sz.)
 

Újonc 2 korcsoport:

5. Kis Roland

6. Kubicsek András

8. Rádi Gellért

9. Endre Barna

11. Rogozsán Bánk

13. Ördögh Csongor

14. Győri Patrik László

19. Tőgyi Viola

20. Turucz Zoé

20. Juhász Dominik

21. Tóth Tibor

23. Cselkó Dóra


Újonc 2 korcsoport csapatverseny:

1. Jogging Plus (Kis, Rádi, Rogozsán)

3. Jogging Plus (Kubicsek A., Endre, Ördögh Cs.)

6. Jogging Plus (Tőgyi, Turucz, Cselkó)
 

Gyermek korcsoport:

12. Szekeres Norbert

13. Domokos-Kószó Marcell
 

Nyílt II. korcsoport:

1. Hegyi Brigitta
 

Nyílt V. korcsoport:

1. Hajnal Csilla


Fotók: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!