Egészségügy 2018. április 17. 13:30

Fókuszban az életminőség

Képgaléria
Fókuszban az életminőség
Kecskeméten ülésezett a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság Dél-Kelet Magyarországi Szekciója.

Dr. Horváth Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Kórház orvosigazgatója és dr. Fülep Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályának osztályvezető főorvosa – aki egyben a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság (MAITT) Délkelet Magyarországi Szekciójának elnöke is – köszöntötték a regionális ülésén jelen lévőket április 14-én, szombaton az Aranyhomok Hotel konferenciatermében. A MAITT Kecskeméten „Aneszteziológia és intenzív terápia: fókuszban az életminőség!” címmel rendezett regionális konferenciát.

A szakmai találkozó fő célja, hogy a régióban dolgozó szakemberek megismerjék egymás munkáját, bemutassák a régió kórházainak szakmai tevékenységét, valamint kiváló kapcsolatteremtési és együttműködési lehetőség is egyben.

Idén a Szegedi Tudományegyetemről, Szentesről, Szolnokról, Orosházáról érkeztek előadók, illetve vendégek, emellett bemutatták a Bács-Kiskun Megyei Kórház Intenzív Osztályának tavaly átadott új Intermedier Részlegét és a Kiskunfélegyházi Telephely Egynapos Sebészeti részlegét is.

A tavalyi ülés folytatásaként – amikor is az infrastrukturális fejlesztések, műszerek, eszközök, új részlegek kialakításának bemutatása volt a fő téma – idén a fejlesztéseknek is köszönhető minőségi betegellátás, a betegek kimenetelének javítása és az életminőség biztosítása volt a fő mottó.

Az aneszteziológiai ellátás fejlesztése eredményeképpen a betegek műtét után gyorsabban térhetnek vissza a műtét előtti aktivitáshoz, az intenzív terápia szemléletváltozása mellett a betegek fizikális állapotának támogatásával visszanyerhető a beteg korábbi kondíciója, életminősége javítható.

A MAITT Dél-Kelet Magyarországi szekciójának regionális ülésének ez volt a programja:

9:00-9:25 Regisztráció

9:25-9:30 Megnyitó

9:30-9:50 Prof. Dr. Molnár Zsolt (Szeged): Hogyan befolyásolható a posztoperatív kimenetel a perioperatív előkészítéssel?

9:55-10:15 Dr. Szabó Zsolt (Szeged): Hogyan befolyásolható a posztoperatív kimenetel az aneszteziológiai módszer megválasztásával?

10:20-10:40 Dr. Lugosi Henrietta (Kiskunfélegyháza): Egynapos sebészeti ellátás a régióban.

10:45-11:05 Dr. Bencsik Gábor (Szolnok): Posztoperatív fájdalomkontroll és kimenetel

11:05-11:20 Kávészünet

11:25-11:45 Dr. Bodonovits István (Szentes): A stroke ellátás és az életminőség kapcsolata.

11:50-12:10 Dr. Irsai Ákos (Orosháza): Szervpótló kezelés biztosítása a régióban.

12:15-12:35 Dr. Fülep Zoltán (Kecskemét): A fizikális és funkcionális állapot jelentősége az intenzív ellátás során.

12:40 Szimpózium zárása

 

Kövessen minket a Facebookon is!