Helyi hírek 2018. április 19. 13:30

Kisiskolák versenye a Lakitelek Népfőiskolán

Képgaléria
Kisiskolák versenye a Lakitelek Népfőiskolán
A Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesülte ebben az évben is megrendezte „Ifjúsági Ki mit tud?” vetélkedőjét április 11-én és 12-én a Lakitelek Népfőiskolán. Az elmúlt évek élményekben gazdag tapasztalatai alapján idén rekord számban jelentkeztek a tehetségüket bemutatni szándékozó diákok. A versenyen 7 kategóriában 65 produkciót mutattak be a résztvevők, közben 18 diák készített rajzot Mátyás király koráról. A korábbiaktól eltérően már az érkezés napján elkezdődött a vetélkedő, amire több mint 140 diák érkezett határon innen és túl.

A rendezvény azon gondolat mentén született évekkel ezelőtt, hogy a gyerekek tehetséges, alkotó felnőttekké válásához olyan lehetőségeket kell biztosítani számukra, ahol kibontakozhatnak, sikerélményük lehet, és ahol megmutathatják azt, amiben igazán jók. A kis versenyzők vers- és mesemondás, ének, tánc, valamint bábjáték, színjátszás, hangszeres zene, rajz kategóriában mérték össze tudásukat.

Az este folyamán, a költészet napjára emlékezve a nagybarcai Kecskési Tollas Tibor Emlékére Alapítvány által szervezett versmondó versenyek győztesei mutatták be a Tollas Tibor életútját végig kísérő színes műsorukat.

Az előadásokat négytagú szakmai zsűri értékelte: Lezsák Sándorné, a Lakitelek Népfőiskola igazgatója, Pálinkó Gyuláné, a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesületének tiszteletbeli elnöke, Vágó Ferencné, a Kiskőrösi Tankerület igazgatója és Harmatos Áronné, a Lakiteleki Eötvös Iskola nyugalmazott igazgatónője.

Lezsák Sándorné, a zsűri elnöke a díjkiosztón hangsúlyozta: az előadások az erkölcsi, lelki értékeket erősítik. Mint mondta, belső világunk jobb megismerését, felvirágozását és kiteljesedését segítik a mesék, versek, dalok. A résztvevők a népfőiskola által felajánlott értékes könyvjutalmakkal és élményekkel gazdagodva tértek haza.



 

Kövessen minket a Facebookon is!