Helyi hírek 2018. április 18. 07:30

Nincs jelentős belvízveszély

Nincs jelentős belvízveszély
Hóolvadástól és esőzésektől vizes lábnyomot hagyott hátra a március. Kilépve a városból, az utak mentén belvízfoltok tarkítják a szántókat, legelőket, vízimadarakat vonzva magukhoz. A csapadékos időjárás miatt a gazdák sok helyen nem tudtak rámenni a földekre, így csak nehezen érik utol a megindult természetet.

A látszat ellenére azonban nincs jelentős belvízveszély térségünkben – tudtuk meg a Bács-Kiskun Megyei Agrárkamarától. A víz alatti területek olyan laposabb – gyepes, nádas – részeket érintenek, amelyeken évről-évre megáll a víz. Sok helyen a korábban gyepként szolgáló területet felszántották, hogy szárazabb időjárás esetén meg tudják művelni a földet, ilyenkor azonban számolni kell ezzel a kieséssel.

A tavaszi munkákkal, a talaj előkészítésével és a vetési munkálatokkal elsősorban nem a belvíz, hanem a csapadékos időjárás miatt késlekedtek a gazdák. Ha késve is, de sikerült megkezdeni a magágy-előkészítést, a napraforgó, a kukorica vetését, amellyel párhuzamosan a tápanyag-utánpótlás és gyomirtás is folyamatban van.

K. G.

Fotó: Kiss Gabriella



 

Kövessen minket a Facebookon is!