Helyi hírek 2018. április 18. 13:30

Szakmai titkokba kaptak betekintést

Képgaléria
Szakmai titkokba kaptak betekintést
A szakmák, a szakképzés iránt érdeklődő fiatalok és szüleik is betekintést nyerhettek április 13-án a Kossuth Lajos szakképző iskola életébe. Bemutatták nekik, hogy milyen szakmákat sajátíthatnak el, a tanműhelyekben az eszközöket is kipróbálhatták. Foglalkozhattak a fémek, a fa megmunkálásával, akár cukrászkodhattak is egy kicsit. A játék, a szórakozás sem maradt el az intézmény életéből a szakmák éjszakáján.

– Ezen a napon törekedtünk arra, hogy az érdeklődők megismerjék és ki is próbálhassák azokat a gépeket, melyekkel az egyes szakterületeken dolgozhatnak, ha nálunk tanulnak és szereznek szakmát. Kézbe adjuk a fát, a lemezt és fúrhatnak faraghatnak, kovácsolhatnak, építkezhetnek, de akár varrhatnak, cukrászkodhatnak is, és természetesen a játszóházban is kellemesen el lehet tölteni az időt – mondta el az intézmény vezetője, Ágoston Tibor.

A nap során nemcsak a leendő, hanem a végzős diákok is fontos információkhoz juthattak. Elhelyezkedésüket segítendő, több cég vezető munkatársa adott tájékoztatást vállalatuk munkájáról, arról hogy milyen munkalehetőségekkel várják a fiatal szakembereket. Emellett lehetőséget ajánlottak fel tanulói szerződéskötésre is.

A rendezvényen jelen voltak az iskola tanárai és szakoktatói is, akik szívesen válaszoltak valamennyi felmerülő kérdésre.

s. r.

Fotó: Hájas Sándor, Bencsik László
 

Kövessen minket a Facebookon is!