Helyi hírek 2018. április 19. 15:30

Sporteszközöket kaptak a gölleszesek

Képgaléria
Sporteszközöket kaptak a gölleszesek
A sportszeretők körében évek óta kedves rendezvény a szilveszteri futás. Az év utolsó napján az óvodásoktól az időskorúakig sokan rajthoz állnak, hogy felfrissüljenek az újévet köszöntő ünnepre. Idén a szervezők, a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub vezetői úgy döntöttek, hogy jótékonyságra is buzdítják a résztvevőket. A hosszú távot teljesítőknek jelképes összeggel – 500 forinttal – lehetett nevezniük. A futók szívesen vállalták ezt annak tudatában, hogy támogatásukkal a Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjainak fejlődését segítik elő. A hír hallatán a futástól távolmaradók között is akadtak támogatók.

A futáson több mint 200 ezer forint gyűlt össze. Ebből – az iskola vezetésével egyeztetve – udvari játékokat, sporteszközöket vásároltak. Az adományt április 17-én adta át a futóklub elnöke az iskola vezetésének. A nagyobbak pingpongütőt, pingponglabdát, tollasütőt, tollaslabdát, focilabdát, a kisebbek pedig 5 kisebb méretű és 10 nagyobb méretű rollert kaptak, amit az átadás után azonnal örömmel vettek birtokba.  

Keresztesné Csikós Gabriella a Göllesz Viktor Óvoda és Iskola igazgatónője elmondta, hogy ezeket az eszközöket nemcsak az óraközi szünetekben, hanem a testnevelés óra keretei között is használhatják a gyerekek. Számos egyensúlyfejlesztő és tornagyakorlatot végeznek vele, mely az örömteli kikapcsolódás mellett testi fejlődésüket is biztosítja.

s. r. 
 

Kövessen minket a Facebookon is!