Egészségügy 2018. június 10. 16:00

Sportrelikviákat bocsátanak licitre, a kórház javára

Képgaléria
Sportrelikviákat bocsátanak licitre, a kórház javára
Három különleges tárgyat bocsát árverésre az Egészségért Közalapítvány a Kórházért. A felajánlásokból származó bevételt a kardiológiai rehabilitációs kezelő berendezésére fordítják.

Dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes fia vízilabda edzésén látta meg azt a labdát, ami az ötlet inspirálója lett. A sporteszköz különlegessége ugyanis, hogy a dr. Kemény Dénes szövetségi kapitány által fémjelzett háromszoros olimpiai bajnok vízilabdacsapat szinte valamennyi játékosának aláírása szerepel rajta. Kézjegyével látta el például dr. Kemény Dénes, Biros Péter, Kásás Tamás, Benedek Tibor, Fodor Rajmund, dr. Kiss Gergő, Szécsi Zoltán, dr. Molnár Tamás, Kósz Zoltán, dr. Steimecz Barnabás, Varga Zsolt. Körtvélyessy doktor megkereste dr. Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnokot, aki szeretettel felajánlotta a nemes célra a felbecsülhetetlen eszmei értékű darabot. A szép gesztushoz csatlakozott Félegyháza büszkesége, az 1977-es világbajnok dr. Réczi László. Ő két tárgyat ajánlott fel: egy kupát, amit a világbajnokság után a Kecskeméti Sportfelügyelőség adományozott számára, valamint egy 2015-ben kapott különleges bort, aminek palackjában két birkózó feszül egymásnak, egyikük – őt jelképezve – piros mezben.

Az Egészségért Közalapítvány a Kórházért legfőbb célja, hogy a rendelkezésére álló pénzügyi lehetőségeket felhasználva gyarapítsa a félegyházi városi kórház eszközparkját, és támogassa a szakdolgozók képzését. A jótékonysági árverésből befolyó összeg az ő számlájukra folyik be, és úgy remélik, hogy segítségével gyarapítani tudják a tervezett kardiológiai rehabilitációs kezelő berendezését.

A licit július 6-án, pénteken 18 órakor zárul. Ekkor rendezik meg ugyanis a hagyományos Semmelweis-napi kerti partit a kórházban, amely méltó keretet ad a nyertes kihirdetésének. Az eseményen élő adással jelen lesz a Rádió Smile is, így bárki „egyenesben” értesülhet a végeredményről. A tárgyak átadására viszont egy másik alkalommal kerül sor, akár a nyertesek és felajánlók személyes találkozásával.

Licitálni SMS-ben lehet, a 20/3719-719-es telefonszámon. Az üzenetnek az összeg mellett tartalmaznia kell azt is, hogy melyik tárgyra szól az ajánlat (labda, kupa, bor).

A licit aktuális állásáról a radiosmile.hu weboldalon lehet tájékozódni. Az SMS-ben érkező felajánlást minden esetben ellenőrzik. Ekkor kerül sor a licitáló adatainak felvételére is.

Kikiáltási ár:

labda: 50.000 Ft

kupa: 50.000 Ft

bor: 10.000 Ft
 

Kövessen minket a Facebookon is!