Helyi hírek 2018. április 20. 09:30

Tavaszi színek a városban

Tavaszi színek a városban
A rügybontó március után ezer színével ránk köszöntött a virágontó április. A félegyházi köztereken az őszi munkák jutalmaként – amikor 18 ezer darab kétnyári virágot: árvácskát, nefelejcset, százszorszépet, tulipánt és díszhagymákat ültettek ki – tavaszi színekben pompáznak a virágágyások. Melléjük idén még további 22 ezer darab, mintegy 25-30 fajta egynyári virág kerül, a régi parkok növényállományának frissítésére pedig 1100 darab cserje és évelő kerül a földbe a tavaszi ültetés során.

Fotó: Tóth Timea

Április a virágok hava. A gondos tervezés nyomán azonban most már egészen késő őszig figyelemmel kísérhetjük a város utcáin, parkjaiban a természet változásait, ugyanis a kiemelt jelentőségű zöldfelületeket kétszer ültetik be virággal: nyárra az egynyáriak, a jövő év tavaszának öröméért pedig ősszel a kétnyáriak kerülnek az ágyásokba.

Márciustól folyamatosan pompáznak a tulipánok május végéig, amelyekből a hét-nyolc fajtát aszerint választották ki, hogy mindig legyen közöttük virágba bomló. Igazi különlegességnek számít a többfejű tulipán, amely már sajnos elnyílt. Utánuk a díszhagymák mutatják meg szépségüket, tarkán vegyülve az egynyáriakkal. Így érünk el majd ismét az őszhöz, s kezdik meg a félegyházi közterek folyton megújuló szépségéért dolgozók a következő esztendő előkészítését a kétnyáriak beültetésével. Nagy Ágnes főkertész a Zöld oldal rovatában bővebben ír Félegyháza virágosításának kulisszatitkairól.


 

Kövessen minket a Facebookon is!