Helyi hírek 2018. április 19. 12:30

Aktív életútról számolt be a 90 éves Béla bácsi

Képgaléria
Aktív életútról számolt be a 90 éves Béla bácsi
A 90. születésnapját ünneplő Juhász Bélát április 18-án köszöntötte a város nevében Balla László alpolgármester. Béla bácsi feleségével közösen szeretettel fogadta a csokrot és az oklevelet. Az ünnepelt a köszöntőknek elmondta, hogy bizony adódnak egészségügyi gondjaik, de szerencsére háztartásukat nap mint nap rendben tudják tartani, naponta főznek és a kertet is gondozni tudják. Segítségükre vannak a gyerekek is, de négy lányunokájuk és dédunokájuk is sokszor meglátogatja őket,segítenek, ha szükség van rá.

Béla bácsi 1928-ban született  Kiskunfélegyházán. Szülei földműveléssel foglalkoztak.  Hatan voltak testvérek, öt lány testvére volt.  Az elemi iskola után elvégezte a polgári fiúiskolát, majd 15 évesen lakatos tanulónak ment. Már tanuló korában részt vett a Városi Kórház építésében. 1950-ben lett katona, leszerelése után két évvel házasságot kötött, feleségével immár 66 éve él örömben és bánatban együtt. A katonaság után a Kiskunfélegyházi Gépgyárban kezdett lakatosként dolgozni. Közben két gyermekük született, egy kislány és egy kisfiú .

1958-ban kezdték el családi házunk építését, sok küszködéssel. 1962-ben elvégezte a gépipari technikumot. Ezután technológusként dolgoztam a gyárban nyugdíjazásig. A nyugdíjas évek kezdete óta kedvenc tevékenységével, a kertészettel foglalkozik.  Virágait, díszfáit éveken keresztül a piacon is árulta, miközben természetesen jókat pletykálkodott az ismerősökkel. A kertészkedés mellett 15 éven keresztül aktív tagja volt a Félegyházi Népdalkör közösségének is.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!