Helyi hírek 2018. április 22. 08:30

Újszerű matematika csapatverseny a Batthyányban

Képgaléria
Újszerű matematika csapatverseny a Batthyányban
A MATEGYE Alapítvány ebben az évben is megrendezte a Kecskeméti Matematikai Tehetségnapot, amelynek részét képezi a Kecske Kupa Csapatverseny. A szervezők már az ősszel lezajlott 1. forduló előtt felkérték a Kiskunfélegyházi Batthyány Általános Iskolát, hogy helyszínként is kapcsolódjon be a verseny területi lebonyolításába. Az eddigi két fordulóba a félegyházi csapatokon kívül Makóról és Szegedről is érkeztek versenyzők.

A matematikaversenyen 4 fős csapatok vehettek részt, melynek tagjai egy iskola azonos évfolyamra járó tanulói lehettek. Egy évfolyamból több csapat is indulhatott. A verseny lényege a gyorsaság és a taktika.

Az április 14-i rendezvény a feladatok megoldásán kívül is tartogatott izgalmakat. Minden résztvevő csapat az indulásért Kecske Garasokat kapott, amelyet gyarapítani különböző táblás feladatok helyes megoldásával tudtak. A rendezvény végén ezekkel a megszerzett „garasokkal” értékes nyereményekre lehetett licitálni. 

A kihívásokban bővelkedő verseny országos döntőjébe a két forduló összesített pontszámai alapján a Batthyányból a 6. évfolyamos „Ne igyunk előre a kecske bőrére!” csapat jutott, amelynek tagjai: Farkas Dominik, Kis Domonkos, Kámán Ákos és Oláh-Marcényi Balázs. A csapat felkészítő tanára és egyben a helyszíni főszervező Rádiné Petróczi Márta volt.

A verseny zavartalan lebonyolítását lelkes kis csapat támogatta. Kollégák és egykori tanítványok összehangolt munkája kellett ahhoz, hogy ez a délelőtt felejthetetlen élmény legyen minden résztvevőnek. Munkájukat ezúton is köszönjük!

Bense Zoltán
Fotó: Selyem Erika


 

Kövessen minket a Facebookon is!