Helyi hírek 2018. április 24. 07:30

Ünnepelt a József Attila Általános Iskola

Képgaléria
Ünnepelt a József Attila Általános Iskola
Április 9-e és 13-a között rendezte meg a József Attila Általános Iskola a „József Attila hét” kulturális rendezvénysorozatát. A diákok számára egész héten át színes programokat, vetélkedőket kínáltak az intézmény pedagógusai. A kultúra és különböző szaktárgyak területén számos vetélkedőn mérhették össze tudásukat a tanulók játékos formában. Többek között társasjáték-délután, angol és német nyelvi iskolák közötti vetélkedő, alsó tagozatos tantárgyi versenyek, és új színfoltként a „JÓ-DIÁK” műveltségi vetélkedő biztosított lehetőséget a minőségi időtöltésére.

A hét kiemelt eseménye volt április 11-e, amely az iskola névadójának születésnapja és egyben a magyar kultúra napja is. Ebből az alkalomból került sor a már hagyományos, 10. alkalommal megrendezett „Testvérmúzsák Találkozóra”, amelyen a józsefes diákok mellett a Platán utcai tagintézmény és a gátéri Széchenyi István tagintézmény tanulói is színes összeállítással mutatkoztak be a magyar költészet, próza és néptánc, valamint a kultúra könnyedebb területeiről hozott válogatásaikkal.

A költészet napja alkalmából, a Constantinumban megrendezett városi szavalóversenyen a József Attila Általános Iskola tanulója, Rádi Lilla 5.b osztályos tanuló a 2. helyen végzett.
 

Kövessen minket a Facebookon is!