Helyi hírek 2018. április 28. 07:30

A bajba jutottaknak nyújtott segítség emberi kötelességünk

Képgaléria
A bajba jutottaknak nyújtott segítség emberi kötelességünk
– A bajba jutott társainknak nyújtott segítség és az életmentés emberi kötelességünk. Örömmel tölt el bennünket, hogy 11 iskola csapata jelent meg a városi elsősegélynyújtó versenyen, és az hogy idén az általános iskolásokhoz a középiskolások is csatlakoztak – fogalmazta meg Wolnerné Vidéki Szilvia intézményvezető az Elsősegélynyújtó Verseny városi fordulójának megnyitásakor a József Attila Általános Iskolában, április 24-én.

Dr. Sinkó Melinda, a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének vezetője elmondta, hogy ezt a versenyt, amelyet a Vöröskereszt szervez meg, évtizedek óta megrendezik. Munkájukban, a lebonyolításban és szakmai segítésében közreműködnek a Mentőszolgálat és a Védőnői Szolgálat munkatársai is.

A versenyen a Móra Ferenc Gimnázium imitátorai hat helyszínen biztosították a sérültek élethű megjelenítését, ahol 5 perc állt a versenyzők rendelkezésére, hogy felállítsák a diagnózist és annak alapján ellássák a sérültet. Emellett a versenyzőknek elméleti felkészültségükről is számot kellett adniuk.

A legeredményesebbek – ifjúsági korcsoportban a Szent Benedek Gimnázium, gyermek korcsoportban a Platán Iskola, felnőtt korcsoportban pedig a Kossuth Lajos Iskola tanulói – Baján, a Megyei Elsősegélynyújtó Versenyen mérik össze felkészültségüket a megye legjobb diák életmentőive.

 

Kövessen minket a Facebookon is!