Egészségügy 2018. május 1. 16:30

Szerdán indul a kórházjárat

Képgaléria
Szerdán indul a kórházjárat
Május 2-án, szerdán indul az első kórházjárat Kiskunfélegyháza és a kecskeméti megyei kórház között. A beszerzési eljárás eredményeként a félegyházi székhelyű Szalai Busz Kft-vel kötött egy évre szóló szerződést az önkormányzat. A kórházjárat hetente háromszor, hétfő, szerda és pénteki napokon közlekedik. A kényelmes és korszerű, légkondicionált, alacsony padlós Mercedes busz mozgássérültek szállítására is alkalmas.

Az önkormányzat a lakossági igény kielégítésére kezdte meg a kórházjárat megszervezését annak érdekében, hogy ne kelljen többé az átszállásokkal járó kényelmetlenségekkel számolnia azoknak, akik Félegyházáról Kecskemétre kényszerülnek vizsgálatra, kezelésre menni.

A május 2-ától induló buszjárat minden hétfői, szerdai és pénteki napon reggel 7 óra 10 perckor indul a Csanyi úti szociális otthontól, és délután 15 órakor indul vissza Kecskemétről, a Nyíri úti kórház parkolójából.

Fel- és leszállni a Csanyi úti szociális otthonnál (7.10), a Hattyúháznál (7.15), a Petőfi lakótelepnél (7.20) és az Aranyhegyi lakótelep távolsági buszmegállójában lehet (7.30). A busz Kecskeméten kizárólag a kórháznál áll meg. A járat ingyenes igénybevételének feltétele orvosi beutaló, vagy kezelési lap. A beteggel plusz egy fő kísérő is térítésmentesen utazhat. Fontos, hogy az önálló közlekedésre nem képes betegekkel legyen kísérő!

További információért keressék az önkormányzat városüzemeltetési osztályát a 76/562-048-as telefonszámon, vagy a [email protected] email címen.

Az aktuális menetrendről a https://kiskunfelegyhaza.hu/kozlekedes oldalon érdemes tájékozódni!

Fotó: Fantoly Márton

Kövessen minket a Facebookon is!