Helyi hírek 2018. április 30. 07:30

Körkérdés: Mi a véleménye arról, hogy újra az egészségügy szolgálatába áll az SZTK?

Képgaléria
Körkérdés: Mi a véleménye arról, hogy újra az egészségügy szolgálatába áll az SZTK?
A tervek szerint még idén elkezdődik a régi SZTK épület felújítása, az 500 millió forintos beruházással az alapegészségügyi ellátás minőségének javítását célozta meg az önkormányzat. Előreláthatólag több háziorvosi ügyelet, a védőnői szolgálat, illetve magán- és szakrendelés kap helyet az épületben.

Rácz-Fodor József (69)

Korábban az SZTK mellett laktam, nagyon örülök neki, hogy végre felújítják. Elégedett vagyok a tervekkel, sokáig üresen állt, most végre rendbe hozzák. Emlékszem az SZTK működésére, mindent meg lehetett találni egy helyen. Költ a városvezetés az egészségügyre, ami az idősek és a fiatalabbak számára egyaránt fontos. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz, remélem, mielőbb elkészül a beruházás.


Seres László (68)

A kortársaimhoz hasonlóan régebben én is az SZTK-ba jártam. Központi helyen található a városban, mindenki el tudott jutni az SZTK-ba, ha valamilyen gondja, baja akadt. Több mint 10 évig üresen állt, az épület állapota folyamatosan romlott, még időben felújítják, így nem jut a Fürdőszálló sorsára. Olvastam, hogy több magán- és szakrendelés költözik az épületbe, ami szintén pozitívum. Az egészségügyre áldozni kell, remélhetőleg modern és korszerű körülmények várnak majd a betegekre.


Nográdi-Morvai Krisztina (42)

Örültem az SZTK felújításáról szóló hírnek. A háziorvosi rendelők egy része sajnos szűk, sötét, leülni alig lehet. A tervek szerint tágasabb és korszerűbb várótermek, rendelők lesznek, ezáltal gyorsabbá válhat az ellátás. Pozitívum, hogy több magánrendelést próbálnak az SZTK-ban kialakítani, működtetni. Remélhetőleg gördülékenyebbé válik a betegellátás.


Csiszér Tivadar (31)

Minden olyan felújításnak örülök, ami Félegyháza lakosságát, az itt élő embereket érinti. Az SZTK felújítása, rendbehozatala külön dicséretes, egy fejlődő városnak szüksége van egy modern egészségügyi központra. Külön öröm, hogy az SZTK épülete a régebben meglévő funkcióját látja majd el modernebb, korszerűbb körülmények között.

G. Z. 
 

Kövessen minket a Facebookon is!