Helyi hírek 2018. április 28. 16:30

Sikeres volt a könyvtári kitelepülés

Sikeres volt a könyvtári kitelepülés
Több mint száznegyvenen keresték fel Bács-Kiskun megye négy könyvtárát, hogy a NAV rögtönzött ügyfélfogadási helyén segítséget kérjenek az szja-bevallási tervezetükkel kapcsolatban. Az érdeklődők több mint 200 szja-bevallással kapcsolatos ügyét intézték el és negyedüknek ügyfélkaput is nyitottak a hivatal munkatársai.

Az elmúlt évekhez hasonlóan Bács-Kiskun megye négy könyvtárába (Kecskemét, Baja, Kiskunhalas, Kiskunfélegyháza) idén is kihelyezett ügyfélszolgálattal várta a NAV az adózókat. Az érdeklődők többségének az adóbevallási tervezet megtekintésében, szükség szerint kiegészítésében, módosításában és elfogadásában segíttettek az adóhivatal dolgozói. A rendezvényt felkeresők negyede nyitott ügyfélkaput a helyszínen és minden harmadik nézte meg, egészítette ki, módosította és hagyta jóvá adóbevallási tervezetét az e-SZJA Portálon. Bevallási csomagot idén már senki nem kért, sőt a leadott bevallások is a kitöltő programmal készültek.

Az adózók által feltett kérdések leggyakrabban a családi kedvezményre, önkéntes pénztári rendelkezés elszámolására, ingatlan bérbeadásból, értékesítésből származó jövedelem elszámolására és az első házasok kedvezményére vonatkoztak.  

A bevallási határidő idén május 22-ére esik, addig még bárki nyithat ügyfélkaput, hogy a lehető legegyszerűbben hozzáférjen tervezetéhez és rendelkezzen adója 1+1 százalékáról. Az egyszerű, elektronikus megoldás mellett továbbra is adott a lehetőség a bevallás önálló elkészítésére, és papíralapú beküldésére.



 

Kövessen minket a Facebookon is!