Helyi hírek 2018. május 3. 09:30

Rászorulókon segít a doboz

Képgaléria
Rászorulókon segít a doboz
Két korábbi cikkünkben már említettük a Natura Hungarica Alapítvány által megnyert MOL és az Új Európa Alapítvány által kiírt pályázatot. Mint már hangsúlyoztuk, a Community Box célja a hátrányos helyzetű emberek segítése tartós élelmiszerekkel, amelyeket ezekbe a dobozokba bárki el tud elhelyezni.    

Az alapítvány fiataljai nagy erőkkel és odaadással vágtak bele a munkába. A dobozok tervrajzát, illetve előállítását a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi PG Tagintézménye 11. B osztályos tanulói valósították meg. A boxok rozsdamentes, időtálló anyagból készültek. Az alapítvány fiatal önkéntese, Szabó Gergő a munkafolyamatról is beszámolt:

– A boxot két osztálytársammal készítettük. Először felkarcoltuk a kivágandó elemeket a lemezre, összeillesztettük, hegesztettük és le is festettük a már kész dobozokat. Az átadó előtti napon lebetonoztuk a kijelölt helyre.

Az első dobozt április 27-én adták át, amelynek Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény adott helyet. Az ünnepélyes átadó megnyitójaként az iskola vezetője, Keresztesné Csikós Gabriella mondott beszédet. Az igazgatónő elmondta, nagyon örül a kezdeményezésnek, hisz bárki kerülhet ilyen helyzetbe, ezért is nagyon fontos, hogy segítsünk másokon. Az iskola tanulói egy előadással is készültek, amelyben az elfogadás, mint téma került előtérbe.

A jól sikerült színvonalas előadás után a Natura Hungarica Alapítvány önkéntes fiataljai nevében Bordás Péter, az Erasmus+ program keretében Kiskunfélegyházán EVS idejét töltő önkéntes elmondta, hogy hogyan élték meg a dobozzal kapcsolatos teendők lebonyolítását és köszönetet mondtak Kiskunfélegyháza város két középiskolájának a segítségért: Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi PG Tagintézménye vezetőjének, Rokolya Csaba igazgató úrnak, valamint a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma vezetőjének, Tasi Judit igazgató asszonynak. Végül a gyerekek és a kivitelező fiatalok felavatták a boxot és festékes kézlenyomatokat hagytak az oldalán. Zárásként az iskolás gyermekek és a fiatalok közösen töltötték fel a dobozt tartós élelmiszerekkel.

A másik dobozt néhány hét múlva adják át a város egy másik, központi helyszínén. Az ötlet felvetői és megvalósítói hiszik, hogy Kiskunfélegyházán sokan fognak csatlakozni ehhez a mozgalomhoz, a jó ügy érdekében egyre többen helyeznek majd el tartós élelmiszert a kihelyezett boxokba.

A projekt az MOL és az Új Európa Alapítvány támogatásával valósult meg.

Fotók: Fantoly Márton és Natura Hungarica Alapítvány

 

Kövessen minket a Facebookon is!