Helyi hírek 2018. április 28. 15:30

Szent-Györgyi Albert Díjjal az orvos szakma népszerűsítéséért

Szent-Györgyi Albert Díjjal az orvos szakma népszerűsítéséért
Április 26-án Budapesten, az MTA székházában vette át dr. Perlaki Pál, a kiskunfélegyházi kórház kardiológus főorvosa a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amely elhivatott munkájának és 39 év óta végzett szolgálatának értékmérője is. A főorvos a díjjal járó anyagi elismerést az orvosi szakma népszerűsítését célzó jótékonysági célokra ajánlja fel.

Sokan követték és izgulták végig azt a több, mint egy hónapot, amely a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra jelöléstől a szavazatok lezárásáig tartott. Mint ahogyan azt korábban már megírtuk, dr. Perlaki Pál a kelet-magyarországi régió 242 jelöltje közül 4799 szavazattal a 3. helyen végzett.

A kardiológus főorvos nagyon hálás a verseny ideje alatt és azóta is érkező lelkesítő, kedves szavakért és elismerésekért, s mivel valóban szívügye az orvoslás, a díjjal együtt járó 300.000 forint pénzjutalmat az orvosszakma népszerűsítésére ajánlja fel.

Az összegből 100.000 forintot a kiskunfélegyházi kórház alapítványán keresztül az egészségügyi szakdolgozók jutalmazására adományoz, száz-százezer forinttal pedig egy általános és egy középiskola biológia-kémia szakköri munkáját támogatja majd.

További munkájához jó egészséget és sok sikert kívánunk!

Fotó: Kiss Gabriella



 

Kövessen minket a Facebookon is!