Kultúra 2018. május 1. 11:30

Könyvtársarok - Sikeres pályázat, ingyenes képzések

Könyvtársarok - Sikeres pályázat, ingyenes képzések
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a tavalyi évben írta ki a kulturális intézmények számára „Az egész életen át tartó tanuláshoz hozzáférés biztosítása” című pályázatát. A nyertesek e pályázat segítségével olyan tanulási programokat alakítanak ki, amelyekkel a hagyományos képző intézményekből kiszoruló használói rétegeket szólítják meg.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár a sikeresen pályázó Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár konzorciumi partnereként több, kis létszámú, ingyenes képzést indít gyeden, gyesen lévőknek, gyermeküket igazoltan egyedül nevelő szülőknek, szakképzettséggel nem rendelkező érettségizetteknek, valamint pályakezdő 25 év alatti munkanélkülieknek.

Az egy éven át, heti rendszerességgel szakkör formájában megvalósuló kezdő angol nyelvi képzés lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők egy idegen nyelvet megismerjenek és elsajátítsanak. A megszerzett tudás eredményesebbé teszi az újra munkába állást, vagy az új munkahely megtalálását.

A színe-java klub havonta egy alkalommal várja az érdeklődőket közös színezésre. Ez a stresszmentes tevékenység megnyugtatja agyunknak azt a részét, amely a félelemérzetért felelős. Segíti a fókuszálást, igénybe veszi mindkét agyféltekét, hiszen egyszerre igényel logikát és kreativitást.

További információkért látogasson el a könyvtárba, tájékozódjon telefonon (76/461-429) vagy e-mailben ([email protected]).



 

Kövessen minket a Facebookon is!