Helyi hírek 2018. május 2. 07:30

Fagyi az olimpiai bajnok cukrásztól

Képgaléria
Fagyi az olimpiai bajnok cukrásztól
Régen dédelgetett álom vált valóra, amikor Kovács János mestercukrász a cukrászműhely inkognitójából kilépve önálló üzletet nyitott a ligetes főutcán. A név mára egy stílussá vált, amely egyet jelent a nemzetközi versenyek élvonalbeli mestercukrászának pazar díszítéseiről ismert alkotásaival, s bámulatos cukorszobraival.

Az elegáns és különleges tortáiról közismert félegyházi cukrászt néhány éve a fagylaltkészítés fortélyai is foglalkoztatják, s ezirányú álmait a sokszor kudarcba fulladt műhelykísérletek sem oszlatták el. Az előző szezonban már büfékocsijából, most pedig kollégája, Molnár Tamás cukrász bevonásával és szakmai segítségével a Kossuth utcai fagylalt és sütemény üzletében kínálja hűsítő finomságait.

A tehetséges fiatalok elképzeléséhez jól illeszkedett egy korábban kinézett üresen álló helység, s a nyitás az önkormányzat segítőkészsége és a rugalmas engedélyeztetések mellett zökkenőmentesen ment.

A tiszti klub melletti kis üzlet könnyed eleganciával fogadja a betérőt, akit a pult üvege mögül ízlésesen tálalt, merészen és pazarul díszített fagylaltcsodák és desszertek kóstolásra csábítanak. A gasztroélmény nem csak látványban, hanem ízben is jelen van, amely mögött az ember valami mesés titkot sejt. De nincs itt semmi titok, legalábbis ezt mondja a pult mögül fagylaltot kínáló cukrász. – A fagylaltok egyszerű alapanyagokból készülnek. Igyekszünk – rászánva az időt – tiszta ízeket, harmonikus ízkombinációkat alkotni többnyire szezonális alapanyagokból, aromák és színezőanyagok használata nélkül – meséli Kovács János. Kétféle fagylaltunk – a tejes fagylaltok és a szorbék – tizenkét féle ízben, 50 százalékos gyümölcstartalommal készülnek a Kálvária utcai üzemben az öntetekkel és az egységesen díszített desszertekkel együtt. Diétás termékeink körét a jövőben igyekszünk a vásárlói elvárásoknak megfelelően tovább bővíteni.

– Most fagylaltot és süteményt, a szezon után pedig kézzel készített bon-bont és táblás csokoládékat fogunk árusítani. Már az első napon is sokan jöttek, ezért úgy érzem, hogy üzletünk nyitásának létjogosultsága van, ami mellett természetesen fő csapásvonalnak megmarad a cukrászati termékek, esküvői torták készítése.

Kovács János mestercukrász fagylalt és sütemény üzlete egy újabb megállóval bővítette ligetes főutcánk pihenő teraszait, ahol a hívogatóan kellemes kerthelyiségben jólesően ülhetünk le egy fagylalt, kávé, vagy sütemény mellé.

K. G.
Fotó: Nemes Imre

Fizetett hirdetés
 

Kövessen minket a Facebookon is!