Helyi hírek 2018. május 2. 11:30

Ki mit tud és ökológiai versengés a Platánban

Képgaléria
Ki mit tud és ökológiai versengés a Platánban
A hagyományos Diákönkormányzati nap keretében április 26-án rendezték meg a Platán iskolában a diákok és tanárok által várva várt Ki mit tud vetélkedőt. Hetek óta lelkesen készültek a diákok a megmérettetésre, hogy megmutathassák, ki, miben tehetséges. Többféle szabadon választott kategóriában (vers, próza, ének, tánc, néptánc, hangszer stb.) indulhattak a versenyzők. A közönségdíjat Tóth Zsófia (ének), Farkas Bence (gitár) és az Angels táncos lábú lányai érdemelték ki. A műsort a Rocktár bemutatója tette még színesebbé, ahol ifjú tehetségek mutatkoztak be.

Ezen a  napon  kerékpáros akadálypálya, sportprogramok (foci, kosárlabda), trambulin és bolhapiac is várta a gyerekeket. A klímasátorban zajló rendezvényeket is nagy érdeklődés kísérte, amelynek témái a napelemes bogarak, a napelemes display terminál, a "kinek van nagyobb ökológiai lábnyoma", a homokkal és fűvel borított talaj faládában, hőmérőkkel, a helyes talajszerkezetet bemutató üveghengerek, valamint ajándék az újrahasznosított papírból, ceruzából, hegyezőből és jegyzettömbből voltak.

Azok a tanulók, akik a tesztkérdésekre a legtöbb helyes választ adták, értékes nyereményben (pendrive) részesültek. Az aulában" hulladékszobor"-kiállításra is sor került, hiszen a fenntarthatósági témahét keretében az osztályok lelkesen készítették az alkotásaikat. Újabb lépést tettek ezzel az ÖKO iskola cím elnyerése érdekében.
 

Kövessen minket a Facebookon is!