Helyi hírek 2018. május 11. 10:30

Falszépítési pályázaton indult a Platán iskola, kérik a szavazatokat

Képgaléria
Falszépítési pályázaton indult a Platán iskola, kérik a szavazatokat
Tarjányi Xéniától, a Platán iskola rajz és történelem szakos tanárnőjétől tudjuk, hogy az intézmény jelentkezett Let’s Colour Településfejlesztő Egyesület pályázatára, amit már 2011 óta minden évben meghirdettek. A pályázati anyagot Szunyi Anikó tagintézményvezető-helyettessel közösen álmodták meg, és készítették el. A pályázathoz szükséges kisvideót a diákok maguk készítették el és vágták össze a saját, rendelkezésre álló eszközeikkel. A pályázat fődíja az iskola átriumára elegendő falfesték. Szavazni május 20-áig lehet.

Nyertes pályázat esetén Tarjányi Xénia segítségével és a diákok bevonásával készülne el a gyerek- és felnőttbarát falfestés, környezetközeli minták felhasználásával. Ez megfelelő helyszín lenne az osztályfőnöki órák megtartásához, illetve a diákok a szünetekben barátságosabb környezetben lehetnének – mondta el a tanárnő, akitől azt is megtudtuk, hogy a pályázat kapcsán a diákok, pedagógusok és szülők összefogása is megvalósul.

Az iskolaszépítési tervek ezzel még korántsem érnek véget. Szeretnének az átriumban egy sokszínű teret létrehozni, továbbá raklapbútorokkal, újrahasznosított anyagokból készült kiegészítőkkel színesíteni a belső tereket. A pályázat segítségével mindez megvalósulhatna.

Az online szavazás alapján választják ki kategóriánként a 3-3 győztest. Közülük egyet-egyet díjaz a pályázatot kiíró cég a szükséges alapanyagokkal és a kivitelezéshez nyújtott szakmai segítséggel, míg a zsűri által nyertesnek nem választott 2-2 pályázó vigaszdíjban részesül. Ez 50-50 liter, készre kevert beltéri falfesték.

A pályázatra erre a honlapon lehet szavazni: http://letscolour.hu/palyazat/pratlan-platn-trium

A platánosok számítanak a félegyháziak támogatására.

V. B.
 

Kövessen minket a Facebookon is!