Helyi hírek 2018. május 6. 11:30 Forrás: Szent István Templom

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Húsvét hatodik vasárnapja - 2018. május 6.

1. Vasárnap délután 6 órakor szentségkitétellel kezdődik az elsővasárnapi szentségimádás.

2. Papi találkozó lesz az egyházközségünkben május 7-én, hétfőn. A részt vevő atyák este 7 órakor közösen fognak szentmisét tartani a templomban. Erre a szentmisére hívnak és várnak mindenkit.

3. Májusban minden nap az esti szentmise előtt ½ 7-kor kezdik a lorettói litániát a Szűzanya tiszteletére.

4. Pénteken este 7 órakor ifjúsági mise lesz a Kalmár kápolnában. Minden fiatalt hívnak és várnak.

5. A meghirdetett egyházközségi majális a nagyon kevés érdeklődő miatt elmarad.

6. Május 20-a a magánszemélyek személyi jövedelemadó bevallásának határideje. Kérik, hogy adójuk 2x1 százalékával támogassák a Katolikus Egyházat, valamely alapítványt vagy karitatív szervezetet!

7. Május 26-án ünnepli egyházmegyénk alapításának 25. évfordulóját. Az ünnepi szentmiséhez kapcsolódóan szervezik meg az egyházmegyei családmajálist. Részletes program és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók a templomi hirdetőtáblán olvashatóak.

8. Egynapos ingyenes kirándulást szerveznek a hittanosoknak június 2-án, szombaton Petőfiszállásra. Részletes tudnivalókról a hitoktatók tájékoztatnak.

9. A következő napokban, hetekben nagyon sok szabad szentmise van. Akik szeretnének szentmisét mondtatni, menjenek be a plébániára!

10. Kérik a kedves híveket, ha anyagi lehetőségeik engedik, fizessék be az egyházi adót, a plébánián vagy postai csekkeken, amelyek az újságos asztalról elvihetőek. Az egyházi adó aktív dolgozók esetében 4000, nyugdíjasok esetében 3000 forint személyenként évente.


 

Kövessen minket a Facebookon is!