Helyi hírek 2018. május 6. 13:30

A dózsások egy csepp lélegzettel támogatták az élővilágot

Képgaléria
A dózsások egy csepp lélegzettel támogatták az élővilágot
A Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola minden évben csatlakozik a diákok környezettudatos fejlesztése érdekében a Föld napjához kapcsolódó tevékenységhez, a figyelemfelkeltő megemlékezéshez. Az iskola diákjai – Verebné Vadkerti Krisztina, a nap történetéről és jelentőségéről szóló bevezetője után – az iskola területén, és közvetlen környezetében szemétszedéssel könnyítettek a Föld terhén. A nap folyamán egy csepp lélegzettel támogatták az élővilágot udvaruk növénytelepítésével. A délutáni programokat Pintér Anna tanárnő az idei év madarához, a vándorsólyomhoz kapcsolódó rajzpályázat értékelésével, eredményhirdetésével kezdte. A legjobb alkotásokat kiállításon mutatják be.

Az alsóbb évfolyamosok kézműveskedéssel, beszélgetéssel bővítették ismereteiket a program jelentőségéről. A felsősök játékos csapatvetélkedő keretei között alkalmazták meglévő tudásukat, és gyűjtöttek újabb információkat vagy ügyeskedtek. A tizenkét állomásból álló vetélkedő feladatai között szerepelt – többek között – rovásírással írt környezetvédelmi üzenet „fordítása”, nemzeti parkok emblémáinak puzzle-kirakása, szelektív hulladékgyűjtés. De Hamupipőkeként válogattak összekeveredett müzliket, illetve bekötött szemmel, társuk instrukcióira alapozva kerestek „kincseket”.

A gyerekek a kreatív sarokban földgömböt és csipeszállatkát készítettek, társasjátékokkal, érdekes kísérletek kipróbálásával fizikai ismereteiket bővíthették. Akik elfáradtak a virágok telepítésében, a vetélkedőkben, ők a Föld varázslatos élővilágáról készült filmek megtekintésével pihentették magukat.

 

Kövessen minket a Facebookon is!