Helyi hírek 2018. május 10. 17:00

Új traktor állt a félegyházi külterület szolgálatába

Képgaléria
Új traktor állt a félegyházi külterület szolgálatába
Sziszifuszi munka, soha véget nem érő feladat a külterületi utak karbantartása: egyrészt állandó versenyfutás az idővel, másrészt harc a természet viszontagságaival, az időjárás szélsőségeivel. Ván Jenő és Horváth Gábor képviselők szerint a leghálátlanabb önkormányzati tennivalók közé tartozik, aminek hiányosságai minden lakossági fórumon szóba kerülnek. Ennek a munkának a minőségében nyit új fejezetet az a traktor, amit nemrégiben szerzett be az önkormányzat, és amely már javában dolgozik a külterületi utak karbantartásán, állapotuk folyamatos javításán. Egy főállású gépkezelőnek mostantól ez a kizárólagos feladata. A térség külterületi önkormányzati képviselők látványos, érzékelhető javulást várnakettől.

–  Ez a traktor az olyan karbantartó eszközöket fogja használni, mint például a fűkasza, a szárzúzó, valamint az a homlokrakodó, amely most van beszerzés alatt.  Ezzel még pontosabban, hatékonyabban és szélesebb körben tudjuk a jövőben a külterületi utak karbantartását elvégezni – mondta Juhász László, az önkormányzat városüzemeltetési osztályának vezetője. A szakember emlékeztetett arra, hogy nemrégiben megtörtént a külterületi utak gréderezése is, amit jelen időjárási körülmények között felfüggesztenek.

– Nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett az önkormányzathoz a földutak állapotának javításával kapcsolatban, amin az elmúlt időszakban nagyon sokat dolgoztunk. A talaj jelenlegi állapotára tekintettel azonban, a száraz, poros úton nem tudjuk szakszerűen folytatni a gréderezést. A tartós és eredményes munkát a csapadékos idő utáni megázott talajon lehetséges végezni – tette hozzá.

Horváth Gábor és Ván Jenő szerint a térségben élők életminőségében egyértelműen pozitív változást hoz az, hogy mostantól egy traktor a gépkezelő teljes munkaidejében a külterületen lesz, és az útkarbantartás mellett a fűvágást, egyéb kisegítő munkákat végzi. Ugyanakkor a körzeti képviselők a továbbiakban is számítanak a külterületen élők türelmére, hiszen az ellátandó terület hatalmas, a feladat pedig sosem fogy el.

Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!