Helyi hírek 2018. május 8. 12:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A tűzoltók is megkezdték az érettségi vizsgákat

Képgaléria
A tűzoltók is megkezdték az érettségi vizsgákat
A katasztrófavédelem több mint háromszázhúsz munkatársa vágott neki az érettségi vizsgáknak. Azok a tűzoltók, akik a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziumba jártak az elmúlt három évben, most bizonyíthatják, megérte felnőttként ismét iskolapadba ülni. Az utolsó, egyben legnagyobb akadály leküzdésével, majd az érettségi bizonyítvány kézhezvételével példaként állhatnak majd azon tűzoltók előtt, akik ugyanennek az útnak az elején járnak.

A május 7-e és 17-e közötti írásbeli érettségi vizsgák sikeres teljesítését követően a katasztrófavédelem tűzoltói júniusban a szóbeli vizsgákon adnak számot tudásukról. A most érettségizők egy részének a vizsgaszituáció már nem idegen, hiszen negyvenketten még tavaly nyár elején előrehozott érettségi vizsgát tettek informatikából. A felnőtt tanulók, akik munka és család mellett vettek részt a képzésben, 2015 szeptemberében országszerte tizennégy helyszínen kezdték meg a tanulást.

Az új szolgálati törvény hatályba lépésével az érettségi bizonyítvány megléte elengedhetetlenné vált a hivatásos állomány előmeneteléhez. A hivatásos katasztrófavédelmi szervek állományába korábban belépők közül sok tiszthelyettes nem rendelkezett ezzel. A katasztrófavédelem vezetése ezért úgy határozott, hogy az érettségivel nem rendelkező dolgozókat vizsgalehetőséghez segíti, és 2015. június 30-án együttműködési megállapodást kötött a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziummal.

A 2015 szeptemberében elindított, távoktatási formában megvalósuló képzés népszerűnek bizonyult, olyannyira, hogy 2016. szeptember 1-jén újabb kétszáz ember kezdte meg tanulmányait országosan 21 helyen, a felnőttképzés területén már nagy tapasztalattal rendelkező Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium szervezésében.
 

Kövessen minket a Facebookon is!