Helyi hírek 2018. május 8. 15:30

Rekordszámú érettségiző a Móra Ferenc Gimnáziumban

Képgaléria
Rekordszámú érettségiző a Móra Ferenc Gimnáziumban
Hétfőn reggel ünneplőbe öltözött diákok özönlötték el a Kossuth utcát, akik közül 502 izguló, várakozással teli tanuló a Móra Ferenc Gimnáziumba igyekezett. Ezt az országosan is egyedülálló létszámot a gimnázium a felnőttoktatásban elért országos jelenlétének köszönheti.

Az érettségi vizsgák kapcsán legtöbben a nappali oktatás középiskolát végző diákjaira gondolunk, de ez a nap nem csupán róluk szól. A felnőttoktatásban résztvevők, akik sokszor munka és család mellett levelező tagozaton készülnek a vizsgákra, szintén ezekben a napokban teszik le az érettségi vizsgát. A Móra Ferenc Gimnázium a tanköteles kort betöltöttek számára is kínál olyan oktatási formát, amely az életvitelükbe jól beilleszthető, és a munka és a család prioritása mellett még a tanulás helyét is biztosítja.

A legtöbb felnőttoktatásban résztvevő vizsgázó a katasztrófavédelemben, vagy a büntetés-végrehajtás területén dolgozik, s a KLIK és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságával kötött együttműködési megállapodása értelmében – egy korábbi törvényi előírásnak eleget téve – végzi el a középiskolát. A három évvel ezelőtt elindított oktatás a tanulók körében gyorsan népszerűvé vált, és szorgalmuknak, kitartásuknak köszönhetően idén már 17 végzős osztály 358 felnőtt tanulója kezdhette meg a középszintű érettségi vizsgát a gimnázium 129 nappali tagozatos tanulója, és a 15 külsős vizsgázó mellett.

Ezzel a gimnázium megteremtette a felnőttoktatás régió határain is túlnyúló országos működésének feltételeit, amellyel jelenleg 23 helyszínen, 46 osztályban folytat eredményes oktatást.

Fotó: OKF, Móra Ferenc Gimnázium
 

Kövessen minket a Facebookon is!