Helyi hírek 2018. május 9. 11:15

Megkezdődött a Nefelejcs utca felújítása

Képgaléria
Megkezdődött a Nefelejcs utca felújítása
Ma reggel megkezdődött a Nefelejcs utca felújítása. A munkaterületet birtokba vették a kivitelezők, akik ígéretük szerint 4-5 hét múlva átadják a Móraváros megújult, újra aszfaltozott főutcáját. A munkálatok az útpadkák cseréjével kezdődnek. A kivitelezés során a városrész lakói – az út szélességének köszönhetően – használni tudják a Nefelejcs utcát, kivéve azt az egy-két napot, amikor az aszfaltozás történik. Ennek időpontjáról azonban mindenkit időben értesítenek, többek között röplapok eljuttatásával.

A beruházás megkezdésekor Csányi József polgármester elmondta, hogy a Félegyháza Újjáépül Program keretében 2015-ben kezdődött meg Félegyháza bel- és külterületi gyűjtő útjainak felújítása. 2016-ban kezdődött a Bankfaluban a Kiskun utca felújítása, amely az elmúlt évben folytatódott, és idén is újabb szakasz kap burkolatot. 2017-ben a Kossuthvárosban a Dessewffy utcát aszfaltozták újra. Most a Nefelejcs utca újra aszfaltozása kezdődött meg, 130 millió forintos beruházás keretében.  Az útburkolatot teljes hosszában több rétegű aszfalttal (kopóréteg és tartóréteg) borítják és az útszegély is megújul.

A polgármester arról is beszámolt, hogy május 9-én, a Csólyosi útra is felvonultak a munkagépek, hogy megépítsék az aszfaltozott utat a körforgalomig, ami szintén június közepére készül el. De megépül az Aranyhegyi lakótelepen az a járdaszakasz, amely a lakott övezetet és a buszmegállót köti össze, valamint befejeződik az aranyhegyi buszmegálló és a hozzá tartozó kerékpártároló felújítása is. Mindemellett a Petőfi lakótelepen is folytatódnak a munkálatok. Például a Darvas tér 3-5. sz. közötti parkoló építésével, illetve további járdák és számos út felújításával, valamint a Constantinum Intézménye melletti parkoló kivitelezése is kezdetét veszi.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!