Helyi hírek 2018. május 14. 09:30

Mozgalmas év a Kossuth szakképzőben

Mozgalmas év a Kossuth szakképzőben
A 133 éves múltra visszatekintő Kossuth Szakképző Iskolában a tanév e szakasza mind a diákok, mind a pedagógusok, mind pedig az oktatási intézmények életében meghatározó szerepet tölt be.

„Minden iskola addig él, amíg vállalható értékekkel tudja felvértezni a majdani visszaemlékezőket, amíg az anyagi szegénységgel szembe tudja állítani az együvé tartozás gazdagságát. 2009-ben a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara intézményünknek adományozta „Az Év Szakképző Iskolája” - díjat. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy részese vagyok 2007 óta az itt folyó munkának, az elért szép sikereknek.” – fogalmazott Ágoston Tibor, az iskola tagintézmény-vezetője.

Gyorsan elszaladt ez a tanév is, rengeteg nemzeti és nemzetközi versenysiker és megmérettetés, remek eredmények, számos sikeres nyílt nap és toborzások, országos versenyszervezések áll az intézmény mögött. Lezárult a nappali felvételi jelentkezések időszaka, a szerenád élménye és a bolondballagás öröme. A végzősök vállára felkerült a tarisznya és máris fejest ugrottak az érettségi izgalmakkal teli rengetegébe, amelyet a felnőttoktatásban tanuló végzős hallgatók vizsgái követnek majd június végéig. Bízva abban, hogy a sikerrel veszik az akadályokat és az iskolában tanult és szerzett tudást maximálisan kamatoztatni tudják a jövőben, akár egy munkahelyen, akár egy felsőoktatási intézmény falain belül.

A 2018/2019-es tanévben az intézmény tizenöt képzésére 210 diák nyert felvételt, akiknek lehetősége van ösztöndíjban részesülni. A megszerezhető Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíj az első, amely az adott tanévre vonatkozó kormányrendeletben meghatározott hiány-szakképesítések körébe tartozó szakképesítésre felkészítő, államilag támogatott nappali, iskolai rendszerű szakképzésben részt vevő tanulók részére, tanulmányi eredményük alapján nyújtható.

A következő tanévben induló hiány-szakképesítések, amelyekkel ösztöndíjra jogosultak lehetnek a már felvételt nyert tanulók: az asztalos, a villanyszerelő, a kőműves, a szociális gondozó és ápoló, valamint a gépi forgácsoló képzés. A tanuló tanulmányai végéig lehet jogosult az ösztöndíjra, amelynek mértéke szakközépiskolai vagy szakiskolai tanulmányok esetében az első szakképzési évfolyam első félévében egységesen havonta 10 ezer forint, a további félévekben pedig a tanulmányi átlageredmény alapján akár havi 50 ezer forint is lehet.

A következő fontos időpont a felsőoktatási ponthatárok nyilvánosságra kerülése, hiszen ott indul be az esti tagozatos felnőttoktatási képzésekre való jelentkezési hullám. Egészen a nyár végéig lehet benyújtani az igényt, amelyekről a Kossuth utca 34. szám alatt személyesen is érdeklődhetnek.

Az iskola vezetése bízik a sikeres tanévkezdésünkben, és köszönik azt, hogy az iskolát a hosszú évek alatt már ennyien megtisztelték bizalmukkal és ezt az intézményt választották.

„Iskolánk eredményeiből, a legkiválóbbak dicsőségéből, a múlt tanulságaiból merítünk hitet, erőt, hogy a bicentenáriumig s tovább meg tudjuk őrizni e sokat megélt és bizonyított intézmény hírnevét, hitelét, vezető szerepét.”



 

Kövessen minket a Facebookon is!