Helyi hírek 2018. május 11. 16:30

Körkérdés: Mi a tapasztalata a városban a parkolási morálról?

Képgaléria
Körkérdés: Mi a tapasztalata a városban a parkolási morálról?
Elsősorban a figyelmetlenségre, a sietségre vezethető vissza a szabálytalan parkolás. A belvárosi szűk utcákban nehezebb megállni, a közlekedési szabályokat az autósok többsége igyekszik betartani. Ez derült ki körkérdésünkből.

Horváth Annabella (26)

Akad, aki jól parkol, de van, aki nem foglalkozik a másikkal. Beállnak úgy, hogy melléjük már nem fér senki. A közlekedő társakra azért figyelnek, balesetet nem okoznak, de nagyobb tolerancia is lehetne a másik felé. A többség azért odafigyelve vezet, a parkolásnál nézi a kerékpározókat, gyalogosokat, elenyésző a száguldozó, rohanó, figyelmetlen autós. Sietségből adódhat a figyelmetlenség, mindenki rohan, gyorsan leparkol, ahová csak tud.


Miklósné Fazekas Margit (68)

Nehezen lehet parkolni a városközpontban, pláne piaci napokon, mert ilyenkor a környező kis utcákban sincs elég hely, a rokkant parkolóhelyek is el vannak foglalva. Általában vigyáznak az autósok egymásra, a kevés szabad helyből adódik a türelmetlenség, a vezetőknek bosszúságot okoz, ha nem tudnak gyorsan és közel leparkolni. Egy-két kirívó eset mindig akad, a szabálytalan parkolások a sok autóból fakadnak.


Benő László (43)

Kiskunfélegyháza jellegéből adódóan a belvárosban több kisebb, keskeny utca van, ami megnehezíti a parkolást. Gondot okozhat, ha a sofőr kicsit siet és nehezen fér el a többi parkoló autótól. Egyébként mindenki igyekszik betartani a közlekedési szabályokat, nincs probléma a parkolási morállal. Kecskeméten nehezebb szabad helyet találni, sietős kapkodós autósok minden városban előfordulnak. Ha tehetem nem autóval járok, sok a kényelmes ember, emiatt a forgalom is nagyobb.


Varga Illés (19)

Kevésbé figyelnek a parkolásnál a másikra. Tapasztaltam már olyat, hogy egy nagyobb autóval keresztbe álltak be két parkolóhelyet is elfoglalva, ami egyrészt bosszúságra ad okot, másrészt szabálytalan. Sietnek és figyelmetlenek az emberek, sajnos egyre több a kényelmes fiatal, a megfelelő tapasztalat hiánya a vezetési, illetve a parkolási morálra is kihat.

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!