Helyi hírek 2018. október 12. 13:00

Lelkisegély-tanácsadás ingyen

Lelkisegély-tanácsadás ingyen
Új, ingyenes lelkisegítő tanácsadás indult ez év februárban az önkormányzat egyik nyertes projektje, az Új csillag születik program keretében. Az ingyenes segítséget az elkövetkező három évben térítésmentesen vehetik igénybe a rászorulók. A mentálhigiéniás szakember lelki tanácsadására számíthatnak partnerkapcsolati, párkapcsolati konfliktus, levert hangulat, magány, félelmek, testi-lelki rossz közérzet, függőség, munkahelykeresés, munkába állás, pályaválasztás, továbbtanulás, tanulmányi, tanulási problémák esetén.

A mentálhigiéné fogalma az elmúlt évtizedekben került be a közgondolkodásba. Magyar nyelvi megfelelője: lelki egészség. A mentálhigiéné nem csupán a pszichés megbetegedések és magatartászavarok megelőzését jelenti, hanem a lelki egészségvédelmet is. A lélekben egészséges egyénnek, illetve közösségnek nagyobb a teherbíró képessége. Nem elég a test épségével foglalkozni, hiszen az ép testben ép lélek mondás fordítva is igaz.

Az online mentálhigiénés tanácsadás olyan interneten keresztüli ingyenes szolgáltatás, amely támogatást kínál mindazoknak, akik anonimitásuk (nem szükséges felfedni az illető személyazonosságát) megőrzése mellett, az internet nyújtotta lehetőséggel élve akár az otthon biztonságából kérnek támaszt és megértést életvezetési, kapcsolati, beilleszkedési nehézségekkel kapcsolatos és más, számukra fontos kérdésekben. A tanácsadó a levelezés tartalmára nézve teljes körű titoktartási kötelezettséget garantál.

Fontos tudni, hogy a szolgáltatás nem terápia, nem alkalmas azonnali kríziskezelésre! Akut krízishelyzetben kérjen személyes, vagy telefonos segítséget, például a 116-123-as telefonszámon, ami a lelki elsősegély szolgálat telefonszáma, éjjel-nappal ingyenesen hívható mobilról és vezetékes telefonról is!

A lelkisegély-szolgáltatás az alábbi honlapon érhető el: www.ujkomplex.hu

V. B.
 

Kövessen minket a Facebookon is!