Helyi hírek 2018. május 11. 19:00

Kiskunfélegyháza a házigazdája a X. Kollégiumi Olimpiának

Képgaléria
Kiskunfélegyháza a házigazdája a X. Kollégiumi Olimpiának
Az Arany János Kollégiumi-Szakközépiskolai program megrendezését idén már tizedik alkalommal vállalta fel a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth kollégiuma. A Kolimpia résztvevői május 11-én, a város főutcáján vonultak végig a Kossuth iskolától a Béke térig. Az ünnepélyes megnyitót a diákok egy flashmob bemutatásával tették hangulatossá.

A rendezvény hivatalos megnyitóján elsőként dr. Szalay Piroska, a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének titkára üdvözölte az egybegyűlteket. Ezt követően Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere köszöntötte a Kolimpia résztvevőit, aki beszédében hangsúlyozta, hogy Félegyháza városa büszke arra, hogy a Kolimpia helyszínéül szolgálhat, és arra, hogy ilyen nagyszámú résztvevő tisztelte meg a várost. Ezt követően Papp Gyula, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója biztatta jó versenyzésre a megjelenteket, majd Ágoston Tibor, a rendező iskola intézményvezetőjének lelkesítő beszéde követett. Az intézményvezető megfogalmazta: Jó érzés, hogy az ország 14 intézményét, valamint a Kiskunfélegyháza valamennyi iskoláját sikerült csatlakozásra csábítanunk egy, az esélyteremtés szükségességét hangsúlyozó villámcsődületre.

Az ünnepélyes megnyitót követően a Kossuth iskola előtti útszakaszon megkezdődtek a streetball mérkőzések, az íjászverseny és az asztaliteniszezők  összecsapásai. A napot zenés gimnasztika zárta az intézmény tornacsarnokában. Szombaton a városi strandon és a Hősök Parkjában úszással, futással rollerezéssel folytatódnak a versenyek. A Honvéd Sporttelepen 13 órakor kezdődnek a futsal mérkőzések selejtezői, a döntőt vasárnap játsszák a mezőgazdasági iskola tornatermében.

A X. jubileumi Kolimpia záró ünnepségére és az eredményhirdetésre vasárnap, 13 órakor a Kossuth iskola tornatermében kerül sor.  

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!