Helyi hírek 2018. május 17. 13:00

Szivárvány és szeretet ölelte az idősek otthonának lakóit

Képgaléria
Szivárvány és szeretet ölelte az idősek otthonának lakóit
Az Idősekért, Fogyatékosokért és Rászorultakért Alapítvány hat évvel ezelőtt kezdeményezte, hogy a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi úti Idősek Otthonában majálist szervezzenek az ellátottaknak, családtagjaiknak és vendégeiknek. Kiderült, hogy remek kezdeményezés volt, hiszen az otthon lakói a majálison nemcsak gyermekeikkel, unokáikkal, hanem sok-sok ismerősükkel is találkozhattak, beszélgethettek, és igazi kitekintést nyerhettek a körülöttük lévő világra.

Idén május 12-én hatodik alkalommal rendezték meg a Szivárvány Majálist. Az összejövetel vendégeit a félegyházi fúvósok vidám zenéje toborozta a színpad elé, ahol először Csányi József polgármester, majd Gálig Erzsébet Intézményvezető és Bozókiné Tóth Gabriella az alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte a majálisozókat, kívánva mindenkinek vidám beszélgetést, kapcsolatteremtést, kellemes időtöltést.   

A rendezvény megnyitása után késő délutánig óvodás, iskolás, nyugdíjas és hagyományőrző félegyházi közösségek szórakoztatták a majális résztvevőit. Természetesen a főzőmesterek sem tétlenkedtek. A bográcsaikban, serpenyőikben készült finom ételeket mindenki megkóstolhatta. A pörköltek, sültek mellé persze járt egy-egy falat finom sütemény, vagy pogácsa is.

A majálisra sokan kilátogattak, és a tavaszi napsütésben a vendégek adományozó kedve sem maradt el, hiszen mindenki tudta, hogy hozzájárulásával az intézmény a rehabilitációs eszközöket bővíti, az ellátottak kulturális, szabadidős programjait bővíti.

s. r.

Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!