Helyi hírek 2018. május 13. 18:10

Hódmezővásárhelyi diákok nyerték a jubileumi Kolimpiát

Képgaléria
Hódmezővásárhelyi diákok nyerték a jubileumi Kolimpiát
Jó hangulatban zárult a X. Kollégiumi Olimpia, amit az Arany János Kollégiumi – Szakközépiskolai Program keretében hagyományosan minden évben a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Kollégiuma rendez meg. Az idei háromnapos sportversenyre az ország 14 intézményéből érkeztek diákok. A tanulók streetball, íjászat, zenés gimnasztika, asztalitenisz, futsal, kolimpikonok viadala és ÚFRatlon (úszás, futás, rollerezés) sportágakban mérték össze ügyességüket, tudásukat. A X. Kolimpiát a Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégiumának csapata nyerte.

Az ünnepélyes eredményhirdetést ezúttal a Kossuth iskola udvarán tartották meg. A diákokat Rausch Sándor a megyei közgyűlés alelnöke, valamint Papp Gyula, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntötte, aki sporteszközökből álló ajándékcsomagokat adott át a csapatoknak.

A sportáganként és a nemenként kiosztott díjakat, érmeket Rausch Sándor és Papp Gyula mellett a rendező iskola intézményvezetője, Ágoston Tibor adta át.

A sport mellett nem utolsó sorban barátságok is születtek a diákok között, az esemény alkalmas a jó kapcsolatok ápolására, azok kiépítésére, közösségformálásra.

A tavalyi esztendőben a törökszentmiklósi kollégisták nyertek. Idén a legügyesebbnek a Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium csapata bizonyult. A második helyen a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium tanulói zártak, míg a bronzérmet a vásárosnaményi Babus Jolán Középiskolai Kollégium diákjai szerezték meg.

 

 

Fotók: Hájas Sándor, Gubu Zoltán

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!