Helyi hírek 2018. május 14. 15:30

Western Tavasz a Fekete Lovastanyán

Képgaléria
Western Tavasz a Fekete Lovastanyán
Május 12-én második alkalommal rendezték meg a Western Tavaszt Kiskunfélegyházán, a Fekete Lovastanyán. Gyönyörű környezet, jól felszerelt lovarda várta az ország különböző pontjairól érkező lovasokat, akiknek remek gyakorlási lehetőséget nyújtott ez a nap a marhás western versenyszámokban.

– Számomra ez soha nem a versenyzésről szólt, mind inkább a lovaslét élményeiről, a lovak szeretetéről és a marhák közötti mindennapi munkánkról, a való életről – mondta Fekete Benő, a lovastanya megálmodója és vezetője, akiknek valóban az életük mindennapi része családi gazdaságukban a lovas munka a marhák terelésekor, válogatásakor.

Igazából ezeket az életszituációkat mintázzák a versenyszámok is, a Cutting, a Team penning, a Ranch sorting, és a Cuttle penning, ahol meghatározott idő alatt a lovasok lovukkal, egyénileg vagy csoportban egy-egy borjút leválasztanak, külön karámba terelnek, vagy meghatározott sorrendben a karám másik részébe terelik azokat. Az idelátogató nézőknek is nagyon tetszett ez a lendületes sportág, lelkes szurkolással biztatták a délután folyamán megszervezett házi verseny indulóit.

Június 16-án és 17-én az országos Amatőr Western Versenysorozat 2. fordulójának ugyancsak a Fekete Lovastanya ad otthont. Szeretettel várnak minden érdeklődőt a szervezők.
 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!