Helyi hírek 2018. május 15. 07:30

Ingyen wifi, kivetítő is várja a látogatókat a strandon

Képgaléria
Ingyen wifi, kivetítő is várja a látogatókat a strandon
A korán beköszöntött nyári időben sokan örültek a félegyházi strand májusi nyitásának. Az új szezonban a korábbiaknál is gazdagabb és színvonalasabb szolgáltatásokkal várja látogatóit a létesítmény, sok kellemes élményt tartogatva a forró napok szerelmeseinek.

Kelemen József fürdővezetőtől megtudtuk, hogy a legnagyobb kihívást idén is az időjárás és a napi takarítási munkák hatásainak kitett kültéri medencék burkolati hibáinak kijavítása adta. A többszáz négyzetméternyi csempézett felület hiányosságait pótolták, a hibás csempéket kicserélték és a teljes felületet újrafugázták a gyerek- és a termálmedencékben. A medencékkel párhuzamosan a gyereksziget terasza is megújult, a korhadó tartószerkezetet teljesen kicserélték és a faburkolatot vízlepergető festékkel kezelték. Az épület új esőcsatornát kapott, a falazatot több helyen javítani és festeni kellett a szauna és gőzkabin előtti területen és a Fürdőszállótól elválasztó kerítésen. Ez utóbbi helyen további gömblámpatesteket helyeztek el, amivel elsősorban az éjszakai fürdőzések hangulatát teszik még kellemesebbé.

Az új szaunakályha beszerelésével az üzemeltetés lesz energiahatékonyabb, a látogatók kényelmét szolgálva pedig az ülőpad szerkezetének teljes felújítása is tervben van. A strandra érkezőket immár ingyen wifi várja, amivel sok fürdőző régi óhaja teljesül.

Idén a korábbinál nagyobb hangsúlyt kap a terület virágokkal történő díszítése. Ezt többek között új virágágyás szolgálja majd.

A nyári foci VB idején a sport rajongóinak is szeretne kedvezni az üzemeltető, ezért a büféhez egy 3x5 méteres óriás kivetítőt szereltek fel, amelyen a Termál bisztró hűsítő teraszáról követhetik nyomon a fürdő nyitva tartása alatt sugárzott mérkőzéseket a látogatók.

Május elsejétől a száz százalékban önkormányzati tulajdonú Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. végzi a Félegyházi Termál Parkfürdő üzemeltetését. a strandnyitásra tervezett feladatokat azonban – a fürdő dolgozói mellett – még a korábbi üzemeltető, a Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény szakemberei végezték el.

A fürdővezető hozzátette azt is, hogy az uszoda éves karbantartási munkáinak kivitelezését július első hetében tervezi az új üzemeltető. Ennek során a beltéri medencék, a közlekedő folyosók, a szauna és gőzkabin területe újul meg. Ez idő alatt a fedett uszoda zárva tart, de a strand területe folyamatosan látogatható lesz. Addig is minden fürdőzőt szeretettel vár a Félegyházi Termál Parkfürdő!

Fotó: Seres Attila
 

Kövessen minket a Facebookon is!