Helyi hírek 2018. május 16. 11:30

Figyelmeztetik a szabálytalanul parkolókat

Figyelmeztetik a szabálytalanul parkolókat
Mint azt mindannyian naponta tapasztaljuk, városszerte egyre több bosszúságot, nehézséget okoznak a szabálytalanul parkoló autók. A parkolási szabályok megsértése nem csak – finoman szólva is – illetlenség a többi közlekedővel szemben, de nem ritkán mások biztonságát sodorja veszélybe. Ilyen például, amikor az autót a tűzoltóság felvonulási területén hagyják, vagy egy útkereszteződésben nem tartják tiszteletben a biztonságos kilátáshoz szükséges távolságot. A rokkantparkoló jogosulatlan használata pedig egyenesen az arcátlanság kategóriába sorolható.

Az elmúlt időszakban oly mértékben megnőtt az ehhez hasonló esetek száma Félegyházán, ami a biztonságos közlekedés fenntartása érdekében már nem tolerálható. Ezért a közterületfelügyelet figyelemfelkeltő akcióba kezd – tudtuk meg Juhász Lászlótól, a városüzemeltetési osztály vezetőjétől.

– Egymásra való tekintettel ezúton is kérjük a közlekedők szabálykövetését. Tisztában vagyunk azzal, hogy a megnövekedett gépjárműpark miatt az amúgy is szűkös parkolási kapacitás nehézséget jelent az autósoknak. Éppen ezért a közterület-felügyelet nagy toleranciával áll a parkolási szabályok kisebb megsértésével szemben. Az utóbbi időben azonban napi gyakorisággal érkezik panasz szabálytalan parkolás miatt, amikor mások szabad mozgását, szolgáltató szervezetek, mentők, tűzoltók, betegszállítók munkáját nehezíti a rossz helyen parkoló gépjármű, értékes perceket veszítve ezzel. Ezért a közterület-felügyelők a következő hetekben a helyszínen, írásban figyelmeztetik a szabálytalankodókat. Az akció célja egyelőre a figyelemfelhívás, a parkolási morál javítása – mondta el az osztályvezető.

A leggyakrabban megsértett parkolási szabályok: nem tartják be az útkereszteződéstől öt méteren belül érvényes, továbbá zöldfelületen, mozgássérültek számára kijelölt parkolóhelyen, forgalom elől elzárt helyeken, rakodási és tűzoltó felvonulási területen, gyalogátkelőhely előtt 5 méterrel (tehergépkocsival 15 méter) érvényes parkolási tilalmat.

A jelenlegi felhalmozott parkolási problémák megoldása közös ügyünk, sajátmagunk, valamint szeretteink biztonsága érdekében.




 

Kövessen minket a Facebookon is!