Helyi hírek 2018. május 18. 11:30

Ingatlanpiaci hírek

Ingatlanpiaci hírek
Kiskunfélegyházán és környékén is felerősödött az ingatlanpiac, ami az eladó ingatlanok és az érdeklődők számának növekedésével járt. Ezzel együtt egyre több „ingatlanos” bukkan fel, akik általában csak a pillanatnyi helyzetet használnák ki. Fontos, hogy amennyiben eladó ingatlana van, és ingatlaniroda segítségét kéri az eladásban, az alábbi dolgokra figyeljen – mondta el dr. Sasi Ádám ügyvéd, ingatlanforgalmi szakjogász.

– Megbízás aláírása előtt kérje el a megbízási szerződés tervezetét és azt részletes átolvasás és értelmezés után is csak akkor írja alá, ha minden egyértelmű és megfelelő. Ha bármit nem ért, kérje szakember segítségét, az aláírt megbízásból egy példány Önt is illeti.

Ragaszkodjon hozzá, hogy az ingatlaniroda lekérje az ingatlan tulajdoni lapját, amely nemcsak a tulajdonosnak, hanem az ingatlanirodának is fontos, hiszen olyan nem tudott teher is lehet az ingatlanon, amely az adásvételi szerződés akadályát képezheti és kellő körültekintéssel kezelhető lett volna ezt megelőzően. Fontos, hogy az ingatlanirodának ténylegesen legyen irodája, ahová be tud menni bármilyen kérdéssel és segítenek a megoldásban.

Ezért, mint egy régi 10 éve működő iroda ingatlanforgalmi szakjogásza kérem, hogy csak megbízható ingatlanirodával kössenek szerződést előre egyeztetett feltételekkel. Az Önök legnagyobb értékéről van szó, a saját ingatlanukról. Az ingatlan adásvétel nem játék, ezért csak szakemberekben bízzanak és őket keressék. 


 

Kövessen minket a Facebookon is!