Helyi hírek 2018. május 18. 09:30

Örökbefogadók Találkozója a Lakitelek Népfőiskolán

Örökbefogadók Találkozója a Lakitelek Népfőiskolán
Több mint két évtizede nyújt helyet a Lakitelek Népfőiskola az Örökbefogadók Találkozójának. Az április 29-e és május 1-je között megrendezett háromnapos rendezvény célja, hogy találkozzanak, gondolatokat cseréljenek és megosszák élményeiket egymással azok a szülők, akiknek a családalapítás egyetlen járható útja az örökbefogadás.

Varnyú Ildikó, az Együtt az Életért Egyesület, illetve a rendezvény szakmai vezetője színes programokkal, szakmai tapasztalatokkal erősítette a résztvevőkben mindazt az egészséges családösszetartó erőt, amelyek működése biztosítja a család jólétét.

Nagy István mentortanár előadása során nehéz élethelyzeteket ismerhettek meg a szülők, majd közösen beszélgettek az elhangzottakról és saját tapasztalataikról.

A gyermekek eközben a meseszínház aktív szereplői voltak. Játszottak, arcot festettek, lovaskocsikáztak. Gyermekkacagástól zsongott a tavaszi napsütésben fürdőző népfőiskola.

A találkozó a Szent István kápolna oltalmában az édesanyák köszöntésével, és a Babaharang háromszori megkondításával tette emlékezetessé az Örökbefogadók Találkozóját. Harang szólt a meg nem születhetett-, a megszületett-, és a születendő gyermekekért. Végezetül Bagi Ferenc lakiteleki plébános áldása zárta a rendezvényt.



 

Kövessen minket a Facebookon is!