Helyi hírek 2018. május 17. 12:20

Kikerültek az elektromos töltőoszlopok – az üzembehelyezésre még várni kell

Képgaléria
Kikerültek az elektromos töltőoszlopok – az üzembehelyezésre még várni kell
Nem, nem parkoló díjfizető automatákat telepítenek a városban! A több helyszínen felbukkanó fura szerkezet elektromos autók töltésére szolgál.

Mint arról már több alkalommal beszámoltunk, 2016 őszén támogatási kérelmet nyújtott be a félegyházi önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz (a Jedlik Ányos Terv Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére című pályázatra) elektromos töltőállomások telepítésére. A támogatói döntés mintegy fél év múlva meg is született, aminek értelmében mintegy 7,25 millió forintot nyert a város három darab, egyenként két elektromos autó egyidejű töltésére alkalmas töltőoszlop megvalósítására.

A kivitelezésre és az üzemeltetésre vonatkozó beszerzési eljárást a Nemzeti Közművek alá tartozó NKM Optimum Zrt. nyerte el. Az oszlopokat nemrégiben kihelyezték végleges helyükre, a polgármesteri hivatal melletti Kazinczy utcába, a Desperado étterem elé, valamint a Kossuth utcán, a Sírius étterem elé. A beüzemeléshez viszont még körülbelül két hetet várni kell, addigra elkészül a parkolóhelyek felfestése, kitáblázása is – tudtuk meg Gyuricza Gergőtől, a polgármesteri hivatal fejlesztési csoportvezetőjétől.

 

Kövessen minket a Facebookon is!