Helyi hírek 2018. május 18. 15:30

Egy nap a Re-Akcióról

Képgaléria
Egy nap a Re-Akcióról
Tíz szervezet munkatársainak közreműködésével rendezték meg a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Re-Akció című programját május 17-én, a Szent Benedek Középiskola Kiskunfélegyházi PG Tagintézményében. A program célja a figyelemfelhívás a bűnesetek megelőzésére, a konfliktuskezelő magatartás megerősítése. Délelőtt a fiataloknak interaktív előadásokat és bemutatókat tartottak bűnmegelőzésről, életmentésről, ezt követően pedig egy nagyszabású showműsor hívta fel a diákok figyelmét arra, hogy egyetlen rossz döntés az egész életüket megváltoztathatja. A bemutatónak nem csak nézői, hallgatói voltak a tanulók, hanem aktív szereplői is.

Topa Zoltán őrnagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kiemelt főelőadója, a rendezvénysorozat ötletgazdája és gondozója elmondta, hogy négy éve járják az országot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Re-Akció című programmal. Bűnmegelőzési programjuk keretében  többek között arra hívják fel a fiatalok figyelmét, hogy egyetlen alkalommal történt ittas vezetés, kábítószer fogyasztás, vagy épp verekedés is végzetes lehet, melyekért a felelősséget is vállalniuk kell. A döntés mindig saját kezünkben van.

Rájöttünk arra, hogy sokkal többet érünk el azzal, ha nemcsak osztályfőnöki órák keretében szólítjuk meg a diákokat, hanem aktív szereplőként bevonjuk őket a produkciókba. Ezért színpadra viszünk olyan hétköznapi szituációkat, amelyekkel bármikor találkozhatnak. Ezekbe játékosan bevonjuk őket, mert a tapasztalatok által sokkal több ismeretet tanulhatnak meg, mint elméletben. Ha látják, átélik és megtapasztalják, sokkal könnyebben rögzül bennük minden fontos infor­máció. A Re-­Akció során részesei lehetnek rablásnak, kábítószer-birtoklásnak és ittas vezetésnek, illetve annak következményeivel.

Célunk az is, hogy a diákok lássák: a rendőrség, a tűzoltóság, a katasztrófavédők, mentőszolgálat és a polgárőrség milyen összehangolt munkát végez egy-egy akció esetén – tette hozzá Topa Zoltán.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!