Sport 2018. május 23. 07:30

Eredményesség a fejlődés mellett

Eredményesség a fejlődés mellett
Isán András szakosztályvezető irányításával az idei esztendőben is dobogón végzett a Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabdacsapata. Az NB II Dél-keleti csoportjában évek óta kiegyensúlyozottan és jól szerepel az együttes, amely az elmúlt öt szezon során négy ezüstérmet és egy bronzérmet nyert. A felnőtt csapat mellett a félegyházi utánpótlás megteremtése, kibővítése egyre hangsúlyosabb szerepet kap, a 8 évesektől kezdve több korosztály működik sikeresen az ifiig bezárólag.

A Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabdacsapata a 2007-es szezon előtt alakult, az NB I/B keleti csoportjában rögtön egy ezüstéremmel nyitott. A másodosztályban az ezüstérmet ugyancsak egy második hely, majd egy ötödik hely követte. Ezt követően az NB II Dél-keleti csoportjában, a jelenlegi harmadosztályban folytatta szereplését a klub.

Isán András kezdetben szurkolóként, később technikai vezetőként kapcsolódott a kézilabdához. 2017 óta a szakosztályvezető pozíciót is betölti.

– Az alapoktól kezdtük újra az NB II-ben az NB I/B-s csapat szétesését követően. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a felnőtt csapat mellett az utánpótlásbázis is fejlődjön. 2015 őszén alakítottuk meg az U14-es korosztályt, amely a felnőtt és az ifjúsági csapat mellett működött. Kezdetben Árvai Zoltán, később Fekete Krisztián irányította a gárdát, amely a 2017-es esztendőben regionális bajnokságot nyert a Badó László régióban. Ezt a korcsoportot hamarosan újabbak követték, az edző stáb is kibővült. A felnőtt csapatot évek óta Miksi István irányítja, az ifjúsági együttest pedig Fekete Krisztián vezeti. A legkisebbek edzését Kis Barbara kezdte el, mellette Árvai Zoltán és Kapás Krisztián is saját korosztályt visz. Az utánpótlás fejlesztését a legkisebbektől kezdtük el, akik még szivacslabdával a sportág alapjaival ismerkednek meg, Reményeink szerint néhány éven belül NB-s szintű kézilabdás is kinevelődik közülük, ami egyáltalán nem könnyű feladat.

A felnőtt csapat regionális szinten komoly eredményeket ért el az elmúlt időszakban. 11 szezon alatt hét ezüstöt és egy bronzérmet szerzett a KHTK az NB II-ben, illetve az NB I/B-ben.

– Az aranyérem kivételével minden színű érmet begyűjtöttünk. A jelenlegi csapat magja nyolc évig állandónak bizonyult Miksi István vezetőedző irányításával, akinek vezetésével komoly szakmai munka folyik. Idén elérkezett a generációváltás ideje, a csapatkapitány Savanya Zsolt, valamint a többszörös gólkirály Ignácz Vilmos, illetve az együttes kapusa Prezenczki István is befejezte a játékot. Pótlásukat fiatalokkal oldjuk meg. Az eredményes szereplés lehetővé teszi az együttes további erősítését, a szakmai munka lehetőséget ad a fiatal kézilabdázóknak a kibontakozásra.

Jó kapcsolatokat ápolunk a környékbeli egyesületekkel, amelynek köszönhetően az NB I/B-s Algyőtől és a Pick Szeged csapatából is érkeznek hozzánk fiatalok kettős játékengedéllyel, tapasztalatszerzés és fejlődés szempontjából. Emellett a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség, illetve a Magyar Kézilabda Szövetség is elismeri, támogatja munkánkat. Reményeim szerint a következő időszakban az NB II-es bajnoki címet is elhódítjuk. Az aranyérem lehetősége minden évben benne van, az NB I/B-be való feljutáshoz azonban jelentős pénzügyi hátérre lenne szükség.


A Kiskunfélegyházi Honvéd Testedzők Köre Kézilabda Szakosztály elmúlt 11 éves eredménye:

NB-I/B Keleti csoport:


2007-2008 Ezüst

2008-2009 Ezüst

2009-2010 5. hely


NB-II Dél-keleti csoport

2010-2011 5. hely

2011-2012 Ezüst

2012-2013 8. hely

2013-2014 Ezüst

2014-2015 Ezüst

2015-2016 Ezüst

2016-2017 Bronz

2017-2018 Ezüst

Támogatók: P&P Pékáru Kft., Rollsped Kft., Berkemann Hungary, Kiskunfélegyháza Városi Önkormányzata, Miksi Bau Kft., Marillen Kft., Fornetti Kft., Szalai-Busz, Integrál ZRT, Panificcio Piccolo Kft., JMZ-Sport Hungary Kft., e-naplovezetes.hu

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!