Helyi hírek 2014. július 21. 12:29

A létszám fogy, a lelkesedés töretlen

Képgaléria
A létszám fogy, a lelkesedés töretlen
Fogyatkozik a Pálmonostori Lovas Egyesület létszáma és a lótartók is egyre kevesebben vannak. A kisebb létszám ellenére a lelkesedés, a lovassportok népszerűsítésének vállalása töretlen. Jelen vannak minden községi rendezvényen, bemutatókat tartanak, kocsikáztatják a gyerekeket ,és 16 éve megrendezik a helyi fogathajtó versenyt – mondta el Rádiné Gémes Ildikó polgármester, az idei verseny fővédnöke, aki versenyen kívül maga is bakra ült és végighajtott a nem könnyű pályán.

A helyi fogatosok és lótenyésztők csökkenésének oka, hogy az emberek egyre többet dolgoznak és nem jut idejük erre. Többen anyagilag nem tudják megengedni maguknak, hogy hobbijukra költsék a pénzt, fogatot tartsanak fenn és részt vegyenek a versenyeken. Mindenesetre vannak még lelkes emberek, akiknek köszönhetően az idei fogathajtó verseny is megszervezhető volt. A megmérettetésre a környékből is szép számmal érkeztek fogatosok ,és a közönség sem maradt távol. A programot a gyerekeknek játékok és ugrálóvár egészítette ki, az eredményhirdetés előtt pedig Lezsák Levente lovas kaszkadőr tartott látványos bemutatót.

Az egyes fogatok versenyét Urbaniczki Sándor, a kettesekét Józsa Dávid nyerte. A pónifogatosok versenyén Rozmán Judit végzett az első helyen, a gumiskocsisok közül Kiss Tamás hajtott a legkevesebb hibával. Vadászhajtásban Fülöp Róbert bizonyult a legjobbnak.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!