Helyi hírek 2018. május 24. 11:45

A külterületiek mindennapi közlekedését segíti az új út

Képgaléria
A külterületiek mindennapi közlekedését segíti az új út
Zökkenőmentesen, korszerű aszfaltozott úton juthatnak be a városba a kilencedik körzetben élők a Csólyosi úton. Az elmúlt napokban ugyanis befejeződött a délnyugati elkerülőig tartó szakasz felújítása is. Ván Jenő önkormányzati képviselő elmondta, hogy több évtizedes problémát sikerült megoldani ezzel a beruházással, hiszen a világháború előtt megépült makadám úton már nem lehetett biztonságosan közlekedni, a járműveket szétrázta az egyenetlenné vált út. Pályázati pénzt nem tudtak nyerni a felújítására, ezért azt kezdeményezte az önkormányzatban, hogy önerőből oldja meg a város a felújítást. Törekvése megértésre talált, és négy év alatt szakaszonként aszfaltburkolatot kapott az út. A befejező szakaszhoz 26 millió forintot biztosított a város.

– A mintegy 5 kilométeres útszakasz nagyon fontos a környék lakóinak, hiszen ezen tudják legrövidebben megközelíteni a várost. Itt viszik óvodába, iskolába gyerekeiket, járnak munkába és ügyeket intézni Félegyházára. Korábban a makadám út mellett alakítottak ki járható ösvényeket, ami viszont esős időszakban okozott problémákat – mondta el Ván Jenő, miközben büszkén mutatta a legkorszerűbb, jó teherbírással rendelkező útszakaszt. Elmondta azt is, hogy van még tennivaló. Az útpadka kialakítását már az önkormányzatnak kell elvégezni, de a város költségvetésében erre is van fedezet. Szeretné elérni azt is, hogy rendszeres buszjáratok is közlekedjenek ezen a szakaszon.

Nem tett le arról sem a képviselő, hogy az elkerülő út utáni szakaszt, amely szintén a városba vezet, felújítsák. Úgy fogalmazott, ha ehhez sem sikerül pályázati pénzt nyerni, akkor megpróbálja elérni, hogy ezt is önerőből oldja meg a város, akár évenként egy-egy szakasz megépítésével.

s. r.

Kövessen minket a Facebookon is!