Helyi hírek 2018. május 28. 17:30

Kiskunfélegyházi és Kiskunmajsai Járási Foglalkoztatási Paktum

Kiskunfélegyházi és Kiskunmajsai Járási Foglalkoztatási Paktum
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-5.1.2-16 azonosítószámú „Helyi foglalkoztatási együttműködések” című felhívásra. A projekt keretében 421.61 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrás áll rendelkezésre Kiskunfélegyháza és Kiskunmajsa járások településein a foglalkoztatás-növelést célzó foglalkoztatási együttműködések, partnerségek, paktumok létrehozására és a paktumok képzési és foglalkoztatási programjainak megvalósítására. A projektet Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal (BKMKH), a Kiskunmajsai Többcélú Kistérségi Társulás és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által létrehozott Konzorcium valósítja meg.

A projekt az érintett járások gazdasági szereplőinek igényeit felmérve, foglalkoztatási helyzetelemzést készítve, célirányos képzéssel szeretné kielégíteni a gazdasági szereplők munkaerőigényét, megalapozva ezzel a gazdasági szereplők erősödését, fejlődését, új beruházásokat generál, a vállalkozások működési környezete javul a foglalkoztatást támogató beavatkozások révén.

A térség munkaerő-piaci helyzetének feltárását követően célirányos képzéssel, a támogatott foglalkoztatással, a vállalkozóvá válás segítésével a projekt a dolgozni akaró jelenleg munkanélküli réteg munkába állását segíti elő. Ezáltal a tervezett fejlesztés hozzájárul az adott térségben a népesség megtartásához, növekszik az életszínvonal, javul az életminőség, a letelepedni vágyók számára biztosított a munkavállalás lehetősége.

A projekt keretében tervezett munkaerő-piaci szolgáltatások támogatni fogják a térség gazdasági és foglalkoztatási helyzetének javítását, ezáltal valós hozzáadott értékkel bírnak a partnerségek működéséhez és fenntartásához, helyi szintű együttműködési hálózatok kialakításához.

A foglalkoztatási paktumok keretében munkaerő-piaci programokban tervezett résztvevők száma 271 fő, az álláshoz jutók száma 149 fő, az álláshoz jutók közül a támogatás után hat hónappal állással rendelkezők száma pedig 30 fő a tervek szerint.

A program kezdésének időpontja 2018. március 1-je, befejezése 2021. február 28-a.

A projekt a Széchenyi 2020 keretében európai uniós támogatással valósul meg.

További információ:

e-mail:
[email protected]
telefon: +36-76/562-087
személyesen: Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal, 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 1., 82-es iroda



 

Kövessen minket a Facebookon is!